Nieuw op Netflix: beste films en series van april

Door: Stefanie Katzenbauer | 25 maart 2021 11:23

Netflix
Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in april nieuw op Netflix!

Seaspiracy

Dat de mens een slechte invloed heeft op de staat van de natuur is, is een algemeen bekend feit. De zeeën op aarde zitten vol plastic, rotzooi en chemicaliën. Daarnaast worden de zeeën ook nog eens leeggevist. Seaspiracy is een documentaire van een filmmaker die altijd een grote liefde voor de zee en de oceanen heeft gehad, en die nu tot de conclusie komt dat het slecht gesteld is met de wateren op onze aarde. Seaspiracy duikt in verschillende aspecten rondom de zeeën, vervuiling, visserij maar ook rondom thema’s zoals milieuactivisten. 

Worn Stories

Deze miniseries van Netflix draait helemaal om dat ene favoriete kledingstuk in jouw kast waar je maar geen afstand van kunt nemen. Vaak hangt er een bijzonder verhaal aan het kledingstuk, een mooie herinnering of een belangrijk moment in je leven. In deze miniserie vertellen mensen aan de hand van een bijzonder kledingstuk hun persoonlijk verhaal. De serie is grappig, ontroerend en geeft inzicht in de levens van de hoofdpersonen.

Madame Claude

Madame Claude is een mysterie en een enigma in het Parijs uit de jaren ’60. Zij is de beschermvrouwe van een hoop dames die hun geld verdienen met sekswerk. Het doel is om rijke mannen zo veel mogelijk van hun vermogen af te troggelen door hun vrouwelijke charmes in te zetten. Maar dan verschijnt er een jonge vrouw op het toneel die de hele dynamiek dreigt te verstoren

The Life of David Gale

In The Life of David Gale spelen Kate Winslet en Kevin Spacey de hoofdrollen. Kevin Spacey speelt hierin de rol van een universitaire professor die in de Death Row van een gevangenis in Texas op zijn lot wacht. Hij heeft de doodstraf gekregen omdat hij een opponent vermoord heeft in zijn strijd tegen juist datgene wat hem te wachten staat: de doodstraf. Kate Winslet neemt de rol aan van mevrouw Bloom, de journaliste die het hele verhaal van Gale op papier gaat zetten. 

Bad Trip

Bad Trip is een comedyfilm waarvan je vanaf het eerste moment weet dat het alleen nog maar in chaos kan resulteren. Twee vrienden besluiten namelijk op een road trip te gaan waarbij ze met een verborgen camera allerlei grappen uithalen met nietsvermoedende omstanders. De film komt van dezelfde makers als de Jackass film en Bad Grandpa, dus je weet zeker dat er genoeg hilarische, ranzige en pijnlijke momenten in zullen zitten. 

Honest Thief

Liam Neeson is weer terug op je beeldbuis in Honest Thief. En ook hier speelt hij de rol waarin we hem graag zien: een meedogenloze actieheld die strijdt voor het goede. Dit keer is hij namelijk een uiterst bekwame dief die maar liefst 9 miljoen van verschillende banken heeft losgepeuterd. Maar zoals dat zo vaak gaat, verandert de komst van een vrouw alles. De eerlijke dief besluit zichzelf aan te geven bij de FBI zodat hij de rest van zijn leven in eerlijkheid met haar samen kan doorbrengen. Maar net als een gelukkige toekomst met zijn liefde voor het grijpen lijkt, gaat natuurlijk alles helemaal mis.

Coded Bias

Hoe onbevooroordeeld is de techniek die we gebruiken? Zijn de algoritmes die dagelijks ons leven binnensluipen wel gericht op alle mensen? Of sluipt er stiekem een voorkeur in waardoor er een ongelijkwaardig beeld wordt getoond? Het zijn vragen die bij M.I.T student Joy opkwamen nadat ze aan de slag ging met gezichtsherskenningssoftware en de software haar zwarte gezicht niet registreerde totdat ze een wit masker opzette. Deze documentaire laat haar proces zien en zet je aan het denken. 

Lizzie

Lizzie Borden is een van de bekendste verdachte moordenaressen uit de Amerikaanse geschiedenis. Ze leefde in het eind van de 19de eeuw in Amerika en was het sleutelfiguur bij de moord op haar vader en stiefmoeder die om het leven werden gebracht met een bijl. Ondanks dat ze in de rechtszaak werd vrijgesproken, bleef de schande haar hele leven aan haar kleven. In de film Lizzie vertolkt Chloë Sevingy de rol van Lizzie Borden en speelt Kirsten Steward de rol van de dienstmeid die de lichamen ontdekt. Deze film legt echter de aandacht op alle andere onderlinge spanningen en relaties die zich in het huis van Borden voltrokken net voor de moord.

Beethoven

De meest beroemde hond uit de jaren ’90 is binnenkort weer op Netflix te zien. Deze ondeugende hond is eigenlijk maar een lieve slobber. Hij komt in allerlei grappige situaties terecht maar is ook meer dan eens een echte held van de dag. In april kun je deze ouderwetse klassieker dus weer eens bekijken en je hele jeugd herbeleven onder het genot van de hondenstreken van Beethoven.

This is a Robbery

Er is weinig zo sensationeel als een geslaagde kunstroof waarbij schilderijen met miljoenen en miljarden waarde succesvol gestolen en verkocht worden. This is a Robbery gaat in op een van de grootste kunstroven uit de geschiedenis. In 1990 op St. Patricks Day worden in Boston schilderijen gestolen door twee mannen die zich hebben vermomd als politieagenten. Onder de gestolen schilderijen bevond zich onder andere een schilderij van Nederlandse bodem, geschilderd door Rembrandt. De mogelijke verdachten stapelen zich op in het onderzoek, want de kunstroof vindt plaats tijdens roerige tijden waarin niet alleen de maffia maar ook de IRA actief is.This is a Robbery

My Love

Willen we niet allemaal het geheim kennen van ware liefde die de tand des tijds doorstaat? My Love is een Netflix Original miniserie die zes koppels uit zes verschillende landen in beeld brengt. Deze koppels zijn al jaren samen en ondanks dat zijn ze nog steeds hartstikke verliefd en gelukkig met elkaar. In de individuele verhalen wordt duidelijk wat er nou voor zorgt dat men een relatie heeft waarop men tot ver in de toekomst kan vertrouwen. Een romantische en liefdevolle miniserie van Netflix dus. 

Ben je een echte Netflix-fan? Lees dan ook dit artikel met tips over hoe je nog meer uit je favoriete streamingdienst kunt halen. Vorige maand(en) gemist? Op deze pagina verzamelen we alle lijsten voor je.

1 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: beste films en series van april

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 mei 2021 17:14 Helenqe
    Salueer!.. De beste site voor het vinden van sеks in uw omgeving – adultme.fun
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.