Nieuw op Netflix: beste films en series van augustus

Door: Stefanie Katzenbauer | 07 augustus 2020 09:22

Netflix
Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in augustus nieuw op Netflix!

American Sniper

Na 11 september brak in Amerika de oorlog tegen terrorisme uit. Een van de sleutelfiguren die in de frontlinie van deze oorlog stond, is Navy SEAL Chris Kyle. Deze rol wordt vertolkt door Bradley Cooper. American Sniper vertelt het verhaal van Kyle, die als meest dodelijke scherpschutter aller tijden wordt gezien. Maar een baan waarbij je over het leven van anderen beslist, en altijd onderweg bent, heeft een grote impact op je persoonlijke leven.

Interstellar

Interstellar gaat niet alleen over de sterren, hij heeft ook een echte sterrencast met Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain en Michael Caine in de hoofdrollen. In de nabije toekomst is de aarde volledig vervuild geraakt en dreigt onze planeet onbewoonbaar te worden. Dat betekent dat de mensen die er nog zijn, op zoek moeten naar een andere planeet om thuis te noemen. Er wordt een team van astronauten samengesteld om op zoek te gaan naar een dergelijke planeet. De ruimte heeft echter veel geheimen die wij nog niet kennen en dat betekent dat gevaar altijd op de loer ligt.

American History X

Derek (Edward Norton) groeit op met een racistische vader die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt. Derek groeit op met het racistische gedachtegoed van zijn vader en wanneer deze vermoord wordt door een zwarte drugsdealer, is voor Derek de maat vol. Vanaf dat punt ziet hij zwarten, joden en Mexicanen als criminelen. Hij sluit zich aan bij een neonazi gemeenschap en vindt daar gelijkgestemden. Wanneer hij echter de gevangenis in moet vanwege zijn daden, moet hij niet alleen zijn eigen realiteit, maar ook die van de mensen die hij zo haat onder ogen zien.

The Judge

Robert Downey Jr. speelt een gewetenloze advocaat die opkomt voor grote criminelen. Wanneer zijn moeder overlijdt, reist hij terug van Chicago naar zijn geboorteplaats waar hij zijn vervreemde vader onder ogen moet komen. Zijn vader is al jaren rechter maar wordt nu verdacht van moord vanwege een aanrijding. Ondanks de slechte band tussen vader en zoon, haalt de advocaat alles uit de kast om zijn vader de beste verdediging in de rechtbank te kunnen geven.

Panic Room

Een kamer die je hermetisch af kan sluiten voor het geval er indringers in je huis zijn. Zo’n kamer hoop je natuurlijk nooit nodig te hebben maar dat is precies wat er in Panic Room gebeurt. Deze kamer, bestaand uit staal en beton, heeft een ingenieus beveiligingssysteem waarmee je zowel beschermd bent tegen de indringers als dat je je huis via videoschermen in de gaten kunt houden. Alleen staande moeder Meg (Jodie Foster) en haar elf jarige dochter Sarah (Kirsten Steward) moeten zich in de kamer verschansen, totdat de kamer zich ook tegen hun keert en de situatie kritieke niveaus aanneemt.

Bumblebee

Als Bumblebee in de jaren ’80 toevlucht moet zoeken op een schroothoop in California, ziet de situatie er niet al te best voor hem uit. Hij is zwaar beschadigd en moet zich daarnaast ook nog eens gedeisd houden. Gelukkig verschijnt dan de tiener Charlie in zijn leven, die al gauw ontdekt dat ze niet met een gewone auto te maken heeft maar met iets dat niet van deze aarde is. Ze weet Bumblebee beetje bij beetje op te lappen. En dat blijkt nodig want Bumblebee’s bestaan wordt bedreigd en hij kan alle hulp goed gebruiken.

Seed of Chucky

Ieders favoriete moordlustige pop is weer terug van weggeweest. In Seed of Chucky volgen we de gestoorde pop Chucky en diens net zo gestoorde bruid Tiffany. Zij hebben bedacht dat ze graag een baby willen. Maar poppen kunnen natuurlijk niet zwanger worden (al kunnen ze blijkbaar wel gruwelijke moorden plegen) en dus moeten ze een plan bedenken om een baby te maken. Daar komt de aartslelijke, maar goedaardige, pop Glenn uit. Die in eerste instantie ervan overtuigd is dat hij een wees is. Hij wordt gebruikt als buikspreekpop totdat hij op TV de film ‘Childs Play’ ziet. De originele Chucky film. Hij besluit op zoek te gaan naar zijn ouders.

No Strings Attached

No Strings Attached vertelt het klassieke datingverhaal: man en vrouw zijn allebei op zoek naar een pleziertje, maar zonder de lasten van een relatie. De hoofdrollen worden vertolkt door Ashton Kutcher en Natalie Portman. Zij zijn elkaars oudste en beste vrienden en daardoor lijkt een relatie er niet in te zitten. Dan besluiten ze echter een deal te maken waardoor ze allebei de lusten hebben, maar niet de lasten. Uiteindelijk komen daar exact de complicaties bij kijken die je kunt verwachten in een dergelijke situatie. En dat leidt natuurlijk tot hilarische, romantische én emotionele momenten.

A Star is Born

Lady Gaga en Bradley Cooper spelen en zingen naast elkaar in deze country muziekfilm. Jackson Maine (Bradley Cooper) is een zeer geliefde en populaire countryzanger. Het leven onderweg en de roem eisen echter zijn tol en Jackson staat op de rand van zijn persoonlijke afgrond. Dan leert hij echter de beginnende zangeres Ally (Lady Gaga) kennen en zij verovert zijn hart met haar persoonlijkheid en haar stem. Terwijl hij haar helpt haar muziekcarièrre van de grond te krijgen, dreigt zijn eigen leven echter in elkaar te storten vanwege zijn alcohol- en drugsverslaving.

Footloose

De remake van de jaren ’80 klassieker Footloose verschijnt deze maand op Netflix. In het dorpje Bomont is het ook in deze versie verboden om harde muziek te draaien en om te dansen. Het conservatieve dorp heeft dit verbod na een tragisch ongeval opgelegd. Als nieuwkomer moet de jonge Ren MacCormack hier behoorlijk aan wennen en hij kan het dan ook niet laten om een poging te wagen wat nieuw leven in de brouwerij te brengen. Dat helpt natuurlijk ook wanneer er een romantische interesse ontstaat in de dochter van de strenge dominee.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: beste films en series van augustus

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.