Nieuw op Netflix: beste films en series van december

Door: Stefanie Katzenbauer | 02 december 2020 09:17

Netflix
Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in december nieuw op Netflix!

The Ripper

In december verschijnt er een nieuwe true crime miniserie op Netflix. In de periode tussen 1975-1981 was er in Amerika een seriemoordenaar actief die de bijnaam The Yorkshire Ripper had. Hij maakte zo’n twintig slachtoffers waarvan er dertien overleden. Zijn slachtoffers bewerkte hij onder andere met gereedschappen. Deze documentaire miniserie spreekt getuigen en politieagenten over de jacht op deze seriemoordenaar, die op 13 november jongstleden in de gevangenis overleed.

De familie Claus

Als de vader van Jules Claus rond de kersttijd overlijdt, zijn de feestdagen voor Jules voorgoed verpest. Hij wil dan ook niks meer weten van ‘de mooiste tijd van het jaar’ en brengt al zijn tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Daar komt hij echter al snel achter een eeuwenlang familiegeheim: de mannen in de Claus familie nemen de rol van kerstman op zich! Deze rol wordt van generatie op generatie doorgegeven en nu Jules’ vader er niet meer is, en zijn grootvader zijn been heeft gebroken, zal Jules zelf weer in de kerstsferen moeten komen om het Nederlandse kerstfeest te redden. Deze Netflix originalfilm komt van Nederlandse bodem en heeft onder andere bekende namen van The Masked Singer in de cast. Daarmee is deze film erg geschikt om tijdens de feestdagen met het hele gezin te kijken.

Mank

Gary Oldman speelt de rol van Mank in deze zwart witte Netflix Original film. Daarin volgen we de scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz op zijn tumultueuze weg tijdens het verfilmen van Citizen Kane (naar het gelijknamige boek van Orson Welles). Deze film geeft je de echte oude Hollywood sfeer en natuurlijk het fantastische acteerwerk van gerenommeerde acteurs zoals Oldman en Amanda Seyfried.

Tammy

Het zit Tammy (Melissa McCarthy) niet mee. Als ze onderweg naar haar werk een hert raakt, wordt haar auto dusdanig beschadigd dat ze er niet meer mee kan rijden. Als ze vervolgens ontslagen wordt, naar huis moet lopen en daar haar echtgenoot met een andere vrouw aantreft, is voor Tammy de maat vol. Ze besluit samen met haar excentrieke grootmoeder, die een stevige borrel niet schuwt, de weg op te gaan en wat avonturen te beleven. In deze comedyfilm is Melissa McCarthy niet bang om zich van haar beste en meest komische kant te laten zien. Dit houdt in dat we kunnen genieten van een hoop fysieke comedy en hilarische situaties.

Angela’s Christmas

Angela’s Christmas is een schattige animatiefilm die deze maand nieuw op Netflix verschijnt. Als Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, maakt ze zich zorgen om het kindeke Jezus, dat wel heel open en bloot in de koude kerk ligt. Omdat Angela bang is dat hij een longontsteking zal oplopen, neemt ze het heilige baby’tje mee naar huis om daar op te warmen. Maar uiteindelijk is Angela wel degene die het kindeke Jezus uit de kerk heeft gestolen. Daardoor stelt ze zich nu de vraag: wanneer is een misdaad geen misdaad als je er iets goeds mee wil bereiken?

The Prom

Wie op zoek is naar een over the top musical kan deze maand zijn hart ophalen bij Netflix. In december verschijnt namelijk The Prom met daarin grote namen en bekende acteurs zoals Meryl Streep, Nicole Kidman en James Corden. The Prom is dus zeker iets om naar uit te kijken deze maand! Hierin komt namelijk een extravagant toneelgezelschap terecht in een conservatief dorpje om een middelbare scholiere te ondersteunen op haar weg naar het eindgala. Het is haar wens om haar vriendin mee naar het gala te nemen en daar kan ze de hulp van dit bonte gezelschap goed bij gebruiken.

Canvas

In deze animatiefilm zien we een schilderaar die na een groot persoonlijk verlies te hebben geleden in een depressie belandt. Na deze tragische gebeurtenis, raakt de grootvader al zijn zin en inspiratie om te schilderen kwijt. Na vele jaren besluit hij toch nog eens de kwast op te nemen. Maar dat kan hij niet alleen.

The Midnight Sky

Augustine (George Clooney) is een wetenschapper die zich alleen midden op de Noordpool bevindt. Hij probeert wanhopig om contact op te nemen met de bemanning van een ruimteschip genaamd Ether. Dit ruimteschip is erop uitgezonden om een nieuwe planeet voor de mensheid te zoeken die een thuisbasis kan vormen. Op aarde heeft zich namelijk een catastrofale ramp voltrokken en de bemanning van het ruimteschip dreigt naar huis te komen naar een onbewoonde en onbewoonbare aarde. Het betekent dat Augustine erop uit moet trekken en het woeste aardse landschap moet trotseren om bij een antenne te komen die het mogelijk maakt de bemanning van de Ether te bereiken voordat het te laat is.

The White Tiger

Een Indiase dienstbode heeft als enige doel om de rijke familie waar hij bij hoort zo goed mogelijk te dienen. Maar een slimme chauffeur die alle klusjes voor de rijke familie waarvoor hij werkt moet opknappen, vindt een manier om los te breken van deze gedienstige levensstijl. Daarvoor moet hij echter zijn eigen persoon overstijgen. Hij moet zijn manier van leven en denken aanpassen aan de zogenaamde ‘white tiger’. Deze film is de verfilming van het succesvolle en gelijknamige boek dat verscheen in 2008 dat verschillende prijzen won.

Glory

Deze film uit 1989 speelt zich af in het Amerika uit de 19de eeuw, waarin er een grote burgeroorlog het land verscheurt. Tijdens deze oorlog wordt het 54ste Massachusetts infanterie regiment opgericht, een groep die bestaat uit alleen maar zwarte mannen. Kapitrein Robert Shaw wordt benoemd tot kolonel van dit regiment en hij vraagt zijn vriend Cabot Forbes om hem bij te staan in het trainen en opleiden van de mannen. Beiden zijn echter witte mannen die het regiment zwarte mannen moet trainen. Er ontstaat een hechte vertrouwensband en wederzijds respect, wat in die tijd niet gebruikelijk was.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: beste films en series van december

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.