Nieuw op Netflix: beste films en series van februari

Door: Stefanie Katzenbauer | 27 januari 2021 16:48

Netflix
Nieuws

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in februari nieuw op Netflix!

Krijg je niet genoeg van Netflix? In het artikel Nieuw op Netflix verzamelen we alle maandlijstjes voor je. Heb jij ze allemaal al gezien?

The Dig

In de periode net voor de tweede wereldoorlog, huurt een welgestelde weduwe een amateurarcheoloog in om een kijkje te komen nemen op haar landgoed. Omdat de oorlog dreigt uit te breken, kan het museum namelijk geen professionele archeologen missen. De interesse van het museum wordt echter snel genoeg gewekt als de amateurarcheoloog, meneer Brown, een verbluffende ontdekking doet op het landgoed. De hoofdrollen in deze film worden vertolkt door Carey Mulligan en Ralph Fiennes en de film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

Crime Scene: the Vanishing at the Cecil Hotel

Elisa Lam verdween in januari 2013 spoorloos. Enkele tijd later werd ze gevonden in een van de watertanks bovenop het Cecil Hotel. Op de laatste beelden die er zijn van de jonge vrouw, zien we haar in een van de liften van het hotel stappen en nerveus om zich heen kijken. Haar dood blijft tot op de dag van vandaag onopgelost. Netflix heeft inmiddels door dat de true crime series goed aanslaan bij het publiek en daarom wordt in februari een serie gepresenteerd over de verdwijning van Elisa Lam. De serie werd gemaakt door de makers van de Ted Bundy tapes.

Behind Her Eyes

Behind Her Eyes is een spannende miniserie die komende maand nieuw op Netflix verschijnt. Het is de verfilming van het thrillerboek met gelijknamige titel en gaat over het psychologische spel waarin een alleenstaande moeder terechtkomt als ze een relatie krijgt met haar baas, die psychiater is. Ondertussen krijgt de moeder echter ook een band met de echtgenote van haar baas, waardoor de hele situatie des te ingewikkelder wordt. 

Penguin Bloom

Sam Bloom is na een ongeluk, dat ze maar ternauwernood overleefd heeft, deels verlamd geraakt. Nu brengt ze haar leven door in een rolstoel, iets waar ze veel moeite mee heeft om dit te accepteren. Hier lijdt zowel zijzelf als haar gezin onder. Maar wanneer een van haar zoons een gewonde ekster vindt, besluiten ze het dier te adopteren en te verzorgen. Het blijkt de redding te zijn die hun weer allemaal samenbrengt. Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is een echte tranentrekker voor de hele familie.

If Beale Street Could Talk

If Beale Street Could Talk is een romantische dramafilm waarin we een koppel volgen dat al sinds hun jeugd met elkaar bevriend is en later een romantische relatie met elkaar krijgt. Als koppel proberen ze een appartement te vinden in New York in de jaren ’70, maar voor zwarte mensen is dit in die periode vrijwel onmogelijk omdat verhuurders weigeren om appartement aan zwarte mensen te verhuren. Als jong zwart koppel krijgen ze niet alleen dagelijks te maken met racisme maar ook met ongelijkheid en machtsmisbruik en racisme van de politie. 

Red Dot

Red Dot is een Zweedse thriller waarin we een koppel volgen wiens huwelijk eigenlijk op de klippen gelopen is. Als de vrouw echter zwanger raakt, besluit het stel het nog één kans te geven. Ze gaan op skivakantie in de Zweedse bergen en besluiten er in hun eentje op uit te trekken in de Zweedse wildernis. Kamperend in deze wildernis, verschijnt er, wanneer ze in hun tent liggen, plotseling een rode stip op hun tent. Het wekt de suggestie dat er ergens een scherpschutter zit die het op het koppel gemunt heeft. Ze moeten vluchten door de onherbergzame bergen en zijn hun leven niet zeker. 

John Wick: Chapter 2 

John Wick (Keanu Reeves) is terug op Netflix. Van de John Wick films kun je een en al actie verwachten en dat is bij deze film, John Wick: Chapter 2 ook zeker niet anders. Dit keer speelt het verhaal zich af op een Europees toneel. John Wick heeft namelijk een onbreekbare eed gezworen en wordt op het matje geroepen om zijn schuld in te lossen. Hierbij kun je niet alleen de vetste actiescénes verwachten maar ook snelle auto’s, explosieve special effecten en onmiskenbare actie oneliners. 

Jiu Jitsu

Nicolas Cage is terug van weggeweest en is in Jiu Jitsu in vol actie ornaat te bewonderen. Deze film combineert actie, eeuwen oude martial arts met een snufje sci-fi. Wanneer Wylie een bewusteloze man in het water ziet drijven, redt hij hem en laat hem achter bij twee vissers die hem verzorgen totdat hij weer beter is. Er ontstaat echter verwarring als de drenkeling spreekt over een komeet die elke zes jaar de aarde passeert en daarmee een portaal naar andere universums opent.

The Outpost 

De film The Outpost volgt 53 Amerikaanse soldaten die in een operatie in Afghanistan tegen een vijandelijk leger kwamen te staan van ruim 400 man sterk. De outpost die Operation Enduring Freedom opgebouwd heeft om burgers te betrekken bij ontwikkelingsprojecten, loopt de continue dreiging om aangevallen te worden door de Taliban. De uiteindelijke slag om Kamdesh is de geschiedenis ingegaan als een van de meest heroïsche strijden van het Amerikaanse leger in Afghanistan.

All My Friends Are Dead 

All My Friends Are Dead is een duistere komedie waarin een groep jongeren tijdens een nieuwjaarsfeest continue flirten met duistere zaken. Er zijn relaties, verliefdheden en alcohol bij betrokken en zoals dat gaat op feestjes, lopen de ontwikkelingen op van kwaad tot erger. Uiteindelijk krijgen de feestende jongeren te maken met allerlei pijnlijke situaties zoals verzwegen geheimen, confrontaties en uiteindelijk zelfs de dood. 

Angel

Angel is een uitgerangeerde rockster uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Ze wil haar carrière echter nieuw leven inblazen en haar echtgenoot besluit dat dit het beste kan lukken als ze haar eigen dood in scene zet en hier een mediacircus omheen te creëren. Deze komische film van Zweedse origine verschijnt deze maand nieuw op Netflix om je aan het lachen te maken rondom de ongetwijfeld bizarre situaties die hierdoor ontstaan. 

1 Reactie(s) op: Nieuw op Netflix: beste films en series van februari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 3 februari 2021 05:32 Catressia
    🍓 Hеte pikkеn windеn mе op! Schrijf mе hier - ----KLIK----
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.