Nieuw op Videoland: beste series en films van december

Door: Maikel Dijkhuizen | 30 november 2021 09:02

Videoland
Nieuws

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films, series en documentaires mag je in december verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Mocro Maffia: Meltem

De makers van Mocro Maffia komen na drie succesvolle seizoenen met een spin-off op de proppen. Mocro Maffia: Meltem is een korte film van veertig minuten waarin een nieuw personage wordt voorgesteld. Sinem Kavus kruipt namelijk in de rol van Meltem. Deze Turkse vrouw houdt zich bezig met creditcardfraude. De zaken lopen gesmeerd, totdat haar gokverslaafde vader besluit om een fors geldbedrag te lenen bij de Paus. Onverstandig, want zoals bekend staat de Paus aan het hoofd van een zeer gewelddadige bende. Meltem roept de hulp van haar familie uit Düsseldorf in om haar vader te beschermen. Mocro Maffia: Meltem is vanaf 10 december bij Videoland te zien. Een leuk wetenswaardigheidje is dat dit personage ook terugkomt in seizoen 4 van de hitserie. 

New Amsterdam (seizoen 3)

Vanaf 21 december kun je het derde seizoen van New Amsterdam streamen. De ietwat onorthodoxe arts Max Goodwin gaat voor zijn patiënten door het vuur. Helaas leiden zijn uitzonderlijke en kostbare ideeën regelmatig tot conflicten met invloedrijke bestuurders. Die willen het ziekenhuis namelijk winstgevend maken en Goodwin wordt als voornaamste bedreiging gezien. De pas benoemde medisch directeur heeft als doel om de ongelijkheid van het huidige zorgstelsel aan banden te leggen. Binnen het ouderwetse ziekenhuisregime is lang niet iedereen het daarmee eens, waardoor er sprake is van onderlinge spanningen. Seizoen 3 zoomt in op de coronapandemie. Het personeel werkt zich ondertussen een slag in de rondte om diverse slechtoffers van een vliegtuigcrash te verzorgen. 

Gekooid

De Belgische Laura worstelde twee jaar lang met anorexia nervosa. Deze documentaire vertelt haar verhaal. Met haar man Dominique in de rol van cameraman geeft het stel een indrukwekkend inkijkje in hun turbulente leven. De beelden laten zien hoe Laura aftakelde naar een gewicht van slechts 35,8 kilo en wat ze allemaal probeerde om er weer bovenop te komen. De jongedame beschrijft onder meer op welke manier ze de eetstoornis onbewust ontwikkelde en hoe mensen in haar omgeving daarop reageerden. Onder andere haar ouders, zus en man komen uitgebreid aan het woord. Gekooid is vanaf 6 december te zien. 

Revenge (seizoen 1 t/m 4)

Vanaf 6 december kun je alle 89 afleveringen van Revenge bingewatchen. Onder de naam Emily neemt een jongedame intrek in een huisje naast de villa van de rijke Grayson-familie. In werkelijkheid draagt Emily de naam Amanda en leidt ze een dubbelleven. Haar inmiddels overleden vader is vroeger door diverse Grayson-leden opgelicht. Hoewel ‘Emily’ bij de ogenschijnlijk vriendelijke buren goed in de smaak valt, wilt ze maar één ding. Wraak! Het doel is om de familieleden één voor één te vernietigen. 

Jomanda - Het Echte Verhaal

Tegenwoordig leeft Joke Daman een teruggetrokken bestaan in Canada. Dat was in de jaren negentig wel anders, want onder de naam Jomanda trok ze moeiteloos volle zalen. Als spiritueel medium wist ze met healingsessies als ‘genezend’ medium talloze volgers aan zich te binden. Maar er waren minstens net zoveel critici, waardoor Jomanda bekend stond als controversieel persoon. In deze intrigerende documentaire komen voor- en tegenstanders aan het woord, waaronder Tineke de Nooij, Johan Vlemmix en Ben Holthuis. Er komen daarnaast nooit eerder vertoonde archiefbeelden voorbij. Jomanda - Het Echte Verhaal is vanaf 15 december te zien. Er is nog geen trailer vrijgegeven. 

Verse films

Er verschijnen in december diverse interessante films op Videoland. Zo kun je in de laatste maand van het jaar onder meer Little Fockers, Niks Vreemds Aan, 100 Streets, Robin Hood, Patriots Day, Divergent, Tomb Raider en Ten Minutes Gone streamen. 

0 Reactie(s) op: Nieuw op Videoland: beste series en films van december

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.