Nieuw op Videoland: beste series en films van februari

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 februari 2022 09:12

Videoland
Nieuws

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films, series en documentaires mag je in februari verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

The Good Doctor (seizoen 5)

De populaire ziekenhuisserie The Good Doctor is alweer bij het vijfde seizoen aanbeland. De nieuwe afleveringen zijn vanaf 7 februari bij Videoland te zien. De ietwat merkwaardige chirurg Shaun Murphy heeft autisme. Dat werkt twee kanten op. Zo mist hij soms wat empathisch vermogen richting zijn naasten en patiënten. Aan de andere kant komt hij vanwege deze aandoening ook tot bijzondere inzichten die hem helpen om complexe medische zaken op te lossen. 

In seizoen 5 keren Shaun en Lea terug uit Guatemala, waarna de twee tortelduifjes concrete plannen maken om te trouwen. Uiteraard passeren ook diverse medische kwesties de revue. Die probeert dokter Murphy samen met zijn team op geheel eigen wijze op te lossen. Onder meer een vergiftigde baby en een jongeman met een bijzondere kankervorm komen in het nieuwe seizoen aan bod.

ZeroZeroZero (seizoen 1)

Na Gomorra zet Videoland met ZeroZeroZero nóg een bikkelharde Italiaanse misdaadserie van dezelfde makers online. De focus ligt op de internationale handel in zuivere cocaïne. Zo laat ZeroZeroZero zien welke route het witte poeder aflegt. Volg de productie in Mexico onder leiding van een drugskartel en omgekochte soldaten, het transport via schepen van een corrupte rederij en de levering aan Italiaanse maffialeden. 

Uiteraard gaat dat niet zonder slag of stoot, want diverse georganiseerde bendes en lokale dealers strijden om een monopoliepositie. Dat resulteert in een heftige machtsstrijd vol met geweld, waarbij de onder- en bovenwereld naadloos in elkaar overlopen. Deze explosieve serie is niet voor tere zieltjes. De acht afleveringen zijn vanaf 14 februari te zien.

Private Eyes (seizoen 1)

Na een succesvolle ijshockeycarrière besluit Matt Shade om het roer helemaal om te gooien. Samen met de beeldschone privédetective Angie Everett begint hij een onderzoeksteam. Het duo stelt verschillende misstanden aan de kaak. Het eerste onderzoek richt zich op de merkwaardige dood van een ijshockeyspeler die tijdens een wedstrijd plotseling dood neerviel. Matt heeft deze jongeman gekend en stelt alles in het werk om de zaak op te lossen. 

Verwacht ondanks het heftige plot geen keiharde actie, want het betreft een misdaadserie met ruimte voor de nodige humor. Na seizoen 1 verschenen er nog vier seizoenen van Private Eyes. We zijn benieuwd of Videoland die binnenkort gaat aankopen. De tien afleveringen van het eerste seizoen zijn vanaf 21 februari te zien.  

Força Koeman (seizoen 3)

Wie dacht dat het bij twee seizoenen Força Koeman bleef, heeft het mis. Ook na zijn veelbesproken ontslag bij FC Barcelona hebben Koeman en zijn naasten nog genoeg te vertellen. Zo blikt de ervaren trainer terug op zijn periode bij de Catalaanse topclub en vertelt hij wat er zoal misging. Ook de afwikkeling van zijn doorlopende miljoenencontract komt aan bod. Hierbij is de bekende zaakwaarnemer Rob Jansen nauw betrokken. 

Veel is er nog niet over dit derde deel van Força Koeman bekend en de vraag is in hoeverre de oud-bondscoach zijn volledige verhaal kan doen. In een teaser geeft Koeman namelijk aan dat één van de voorwaarden is dat hij geen kritiek op de club mag leveren. Het derde deel van de docureeks komt op 24 februari uit.  

Lachgaskoning Deniz

Met het project Videoland Academy geeft het streamingplatform talentvolle filmmakers een kans. De driedelige documentaire Lachgaskoning Deniz is daar een exponent van. Hierin wordt de zelfbenoemde lachgaskoning Deniz Üresin geportretteerd. Hoewel het geld rijkelijk vloeit, besluit hij om zijn leven drastisch te wijzigen en te stoppen met de handel in lachgas. Hij is namelijk nogal geschrokken van het plotselinge overlijden van zijn beste vriend. 

Lukt het Deniz om op een eerlijke manier geld te verdienen? Aan plannen in elk geval geen gebrek, want de jongeman geeft voorlichting en heeft zelfs politieke ambities. Lachgaskoning Deniz is vanaf 4 februari te zien. 

Films

Videoland heeft in januari weer flink wat interessante films op stapel staan. Zo verschijnen in februari bekende namen als Austin Powers: International Man Of Mystery, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life, The Silence Of The Lambs, Heat, Mr. & Mrs. Smith, Once Upon A Time In America en Men In Black: International op de streamingdienst.  

0 Reactie(s) op: Nieuw op Videoland: beste series en films van februari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.