Nieuw op Videoland: beste series en films van januari

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 januari 2022 12:06

Videoland
Nieuws

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films, series en documentaires mag je in januari verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Mocro Maffia (seizoen 4)

Na het voorproefje van vorige maand (Mocro Maffia: Meltem) verschijnt 28 januari seizoen 4 van de populaire misdaadserie op Videoland. Romano en ‘De Paus’ krijgen het als vanouds met elkaar aan de stok in de donkerste krochten van de onderwereld. 

Vooralsnog zijn er helaas geen verhaaldetails en trailers vrijgegeven. Wel is bekend dat het personage (Meltem) uit de onlangs uitgekomen korte film een prominente rol gaat spelen. Overigens kun je vanaf eind januari niet meteen het hele seizoen bingewatchen. Elke week verschijnt er namelijk een nieuwe aflevering. 

Gomorra (seizoen 1 t/m 4)

Voor liefhebbers van het misdaadgenre is januari een goede maand, want op 17 januari geeft Videoland de eerste vier seizoenen van Gomorra vrij. Deze rouwe Italiaanse serie brengt diverse maffiapraktijken in en rondom de bekende stad Napels in beeld. Gomorra volgt diverse bezigheden van de Savastano-familie. In deze gangsterfamilie is hiërarchie een belangrijke factor. 

Don Pietro Savastano controleert zo’n beetje alle criminele activiteiten in de regio en is vastbesloten om zijn zoon Gennaro klaar te stomen als gedoodverfde opvolger. Vanwege het losbandige karakter van ‘Genny’, diverse familiestrubbelingen en vijandige gangsters gaat dat niet zonder slag of stoot. Zodra Don Pietro in de gevangenis belandt, staat de reputatie van de Savastano-familie op het spel. 

Criminal Minds: Beyond Borders (seizoen 1 & 2)

Fans van de populaire serie Criminal Minds kunnen vanaf 10 januari de spin-off Criminal Minds: Beyond Borders streamen. Het gaat om twee seizoenen waarin een gespecialiseerd FBI-team Amerikanen in het buitenland bijstaat. De markante teamleden proberen misdaden over de grens op te lossen en hun landgenoten weer veilig thuis te brengen. 

In de afleveringen komen er onder meer (vermeende) moorden, vermissingen en ontvoeringen voorbij. Naast opperhoofd Jack Garrett bestaat het eliteteam onder andere uit een medisch specialist, antropoloog, oud-militair en technisch analist. Overigens verschijnt er met Criminal Minds: Suspect Behavior op 10 januari nóg een spin-off op Videoland. 

Gangs Of Lemur Island

Deze fraaie natuurserie volgt meerdere rivaliserende groepen ringstaartmaki’s op Madagaskar. Zie hoe ze op zoek gaan naar voedsel en op welke manier ze verzeild raken in de bewoonde wereld van het Afrikaanse eiland. Geniet hierbij van prachtige beelden van het Berenty-reservaat. Gangs Of Lemur Island is vanaf 31 januari te zien. 

Verder staan er met After The Wildfires, America’s Wild Border: Northern Exposure, Big Cat Country en Amerika’s Wild Seasons nog meer mooie natuurdocumentaires op de planning. 

Dakar, I Love It I Hate It

Heb je op nieuwjaarsdag geen plannen en ben je racefanaat? Geniet op deze vrije dag dan van Dakar, I Love It I Hate It. Deze documentaire blikt terug op de Dakar Rally van 2015. Tom Coronel maakte tijdens de woestijnrace in Zuid-Amerika unieke beelden van andere Nederlandse deelnemers én zichzelf. 

De etappes verliepen niet zonder slag of stoot en Tom Coronel sloeg zelfs een keer over de kop. Ondanks diverse tegenslagen (materiaalpech) en de bijbehorende emoties wist hij in zijn zelfgebouwde buggy de eindstreep te halen. 

Films

Videoland heeft in januari weer flink wat interessante films op stapel staan. Zo verschijnt op de eerste dag van 2022 het drieluik van de klassieke horrorfilm Hellraiser op het streamingplatform. Kijk verder onder meer naar Front Runner, Freaks, Ride Along, Point Break, Bride Wars, Spider-Man: Homecoming, Snowden, Birdman, Samba en Fight Club.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Videoland: beste series en films van januari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.