Nieuw op Videoland: beste series en films van januari

Door: Maikel Dijkhuizen | 05 januari 2021 13:17

Videoland
Nieuws

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in januari verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

S.W.A.T. (seizoen 1 & 2)

Voor januari staan er bij Videoland vooralsnog weinig series op de planning. Alleen de eerste twee seizoenen van S.W.A.T. komen online, al gebeurt dat pas op 28 januari. De serie is gedeeltelijk gebaseerd op de oorspronkelijke S.W.A.T.-reeks uit 1975. Sergeant Daniel Harrelson (ook wel Hondo genoemd) maakt promotie en gaat een speciale eenheid in Los Angeles leiden. Het S.W.A.T.-team komt voor allerlei uitdagingen in deze bruisende stad te staan, waarbij de agenten jacht maken op onder meer drugsdealers en bommenleggers. Daniel is in LA geboren en getogen, waardoor hij extra gemotiveerd is om de lokale misdaad te bestrijden. Soms belandt het hoofdpersonage hierbij in een gevoelsmatige tweestrijd. Lukt het hem om loyaal aan zijn geliefde stad te blijven zonder zijn collega’s hierbij te laten vallen?

Kopen Zonder Kijken Amerika

Met Kopen Zonder Kijken heeft RTL 4 een regelrechte kijkcijferhit te pakken. Dit tv-programma helpt veelal jonge stellen om (eindelijk) op de oververhitte woningmarkt te slagen. Er is alleen één voorwaarde, want ze ondertekenen een koopcontract zonder dat ze weten welk huis er is gekocht. Meestal koopt de makelaar een opknaphuis aan, waarna een bouwingenieur en zijn team zich met het overgebleven budget mogen uitleven. Fan van het programma en alle afleveringen al gezien? Goed nieuws, want er bestaat ook een Amerikaanse versie. Het eerste seizoen van Kopen Zonder Kijken Amerika is vanaf 10 januari te zien. Overigens kunnen liefhebbers Kopen Zonder Kijken Australië al op Videoland bewonderen.

Django Unchained

Op 22 januari verschijnt in de naam van Django Unchained een heuse Quentin Tarantino-productie op Videoland. De film is overigens niet bedoeld voor tere zieltjes, want er komt grof geweld in voor. Django Unchained snijdt een gevoelig thema aan. Deze Amerikaanse western duikt namelijk in het slavernijverleden van de zuidelijke staten halverwege de negentiende eeuw. Slaaf Django komt in handen van de Duitse premiejager Schultz. De twee hebben een opmerkelijke afspraak. Django komt vrij als hij Schutz helpt om een aantal misdadigers te pakken te krijgen. Lukt het de Duitser om met hulp van Django zijn felbegeerde premies op te strijken? Onder meer grootheden als Jamie Foxx, Leonardo DiCrapio en Samuel L. Jackson doen mee.

Iedereen had het erover: Corona Special

Vanaf 2 januari is Iedereen had het erover: Corona Special bij Videoland te zien. In dit tv-programma blikt presentator Art Rooijakkers terug op de uitbraak van de coronapandemie in het voorjaar van 2020. De uitzending zoomt hierbij in op de eerste lockdown van afgelopen maart. Vier mensen die rechtstreeks de gevolgen van de coronamaatregelen ondervonden, staan in deze eenmalige special centraal. Aan de hand van persoonlijke gesprekken en vlogs volg je een uitvaartonderneemster, IC-verpleegkundige, aanstaande moeder en bejaarde man (met dementerende partner) op de voet. Op zondag 3 januari is het tv-programma om 22.15 uur ook bij RTL 4 te zien.

Captain Philips

Captain Philips vertelt een waargebeurd verhaal uit 2009, waarbij een Amerikaans containerschip werd gekaapt door Somalische piraten. Aan het begin weten de bemanningsleden het kleine motorbootje met behulp van waterkannonnen op afstand te houden, maar op den duur betreden er alsnog vier bewapende mannen het dek. De kapitein Richard Philips komt hierbij als gijzelaar in handen van Muse, de leider van de zeerovers. Helaas blijkt Muse niet zo’n goede kapitein, waardoor de volledige bemanning gevaar loopt. Hierna volgt er een dollemansvaart op leven en dood. In deze nagelbijtende film is er een glansrijke hoofdrol weggelegd voor Tom Hanks. Captain Philips is vanaf 29 januari te zien.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Videoland: beste series en films van januari

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.