Nieuw op Videoland: beste series en films van juni

Door: Maikel Dijkhuizen | 30 mei 2021 09:28

Videoland
Nieuws

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in juni verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Stumptown (seizoen 1)

Wanneer de voormalig oorlogsveterane Dex Parios terugkeert in de Verenigde Staten, probeert ze een carrière als privédetective op te bouwen. Spijtig genoeg verloor de jonge vrouw in Afghanistan haar man. Vanwege de nodige trauma’s en een rommelig privéleven heeft Dex moeite om haar draai in de maatschappij te vinden. Helaas raakt ze al snel aan lager wal, waarbij de (gok)schulden zich in rap tempo opstapelen. Tot overmaat van ramp heeft ze hierdoor moeite om voor haar verstandelijk beperkte jongere broer te zorgen. Tijdens haar werk is er geen ruimte voor ontspanning, want in de rol van privédetective komt de ex-marinier oog in oog te staan met de zwaarste criminelen. Weet Dex haar hectische leven op orde te krijgen? De achttien afleveringen van Stumptown zijn vanaf 7 juni te zien. 

Follow de SOA (seizoen 1)

Vanaf 4 juni is de nieuwe serie met de nogal expliciete titel Follow The SOA op Videoland te bewonderen. De jeugdserie zoomt in op de seksuele ontdekkingsreis van jongeren met alles wat daarbij komt kijken. Verwacht naast thema’s als vriendschap, liefde, geaardheid, jaloezie en intimiteit ook een flinke dosis humor. De makers gaan hierbij geen (ongemakkelijk) onderwerp uit de weg. Zodra Esmée bij zichzelf een soa ontdekt, zet ze alles op alles om de bron te achterhalen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want hiervoor dient ze de liefdeslevens van haar klasgenoten zorgvuldig in kaart te brengen. Onder meer bekende namen als Susan Visser, Jacob Derwig en Benja Bruijning zijn in de acht afleveringen te zien.

Why Women Kill (seizoen 2)

Het eerste seizoen van Why Women Kill staat al een tijdje op Videoland, maar vanaf 28 juni kunnen abonnees beginnen aan de tien afleveringen van seizoen 2. Zoals trouwe kijkers al weten, staan in deze slim doordachte dramaserie verschillende levens van uiteenlopende vrouwen centraal. De dames kennen elkaar in eerste instantie niet, maar toch zijn ze op een bepaalde manier verbonden met elkaar. Het verhaal speelt zich af in 1949 en bevat ten opzichte van het eerste seizoen een volledig nieuwe cast. Net als bij deel één zat de bedenker van Desperate Housewives (Marc Cherry) tijdens de opnames van dit twee seizoen achter de knoppen. Er zijn verder weinig details over de nieuwe afleveringen bekend, al belooft de trailer in ieder geval veel goeds.

Lil Kleine: Alleen Tour

Onlangs kwam Lil Kleine nog negatief in het nieuws, waarbij de rapper na een vermeende ruzie met zijn vriendin zelfs in een Spaanse cel belandde. Toeval of niet, Videoland zet op 3 juni de documentaire Lil Kleine: Alleen Tour online. Verwacht hierbij geen recente ontboezemingen, want de beelden zijn al ruim drie jaar geleden opgenomen. In een registratie van ruim anderhalf uur volgt een cameraploeg de populaire artiest gedurende zijn Alleen-tour met als hoogtepunt een uitverkochte show in Afas Live voor duizenden mensen. Naast concertopnames staat deze documentaire vol met backstage-materiaal.

Shirtje Ruilen: De EK Verhalen

In navolging van Villa Oranje verschijnt er met Shirtje Ruilen: De EK Verhalen op 11 juni nóg een voetbalprogramma op Videoland. Wederom is presentator Frank Evenblij van de partij. Ditmaal passeren de EK-verhalen van diverse (oud-)profvoetballers de revue, waarbij onder meer Giovanni van Bronckhorst, Orlando Engelaar en Edson Braafheid aan het woord komen. Het tv-programma bevat ook nog een opmerkelijk moment met Anwar El Ghazi. Tijdens de opnames kreeg de aanvaller van Aston Villa namelijk een app-bericht van bondcoach Frank de Boer met de mededeling dat hij niet tot de EK-selectie behoorde. 

Nieuwe films

Abonnees kunnen in mei weer volop nieuw toegevoegde films streamen op Videoland. Geniet onder meer van The Transporter Refueled, Assassin’s Creed, Snowden, Samba, Deepwater Horizon, Escape From Pretoria en Inglourious Basterds.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Videoland: beste series en films van juni

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.