Nieuw op Videoland: beste series en films van november

Door: Maikel Dijkhuizen | 29 oktober 2021 17:10

Videoland
Nieuws

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films, series en documentaires mag je in november verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Temple (seizoen 2)

De thrillerserie Temple volgt de omstreden chirurg Daniel Milton. Zijn vrouw verkeert wegens een zeldzame ziekte in levensgevaar. Daniel vertrouwt niet op de reguliere zorg en start een ondergrondse kliniek in de verlaten metrotunnels van Londen. Hij stelt alles in het werk om aan experimentele medicijnen te komen met als doel om zijn vrouw en andere wanhopige patiënten te redden. Helaas trekt de geheimzinnige kliniek ook criminelen aan, waardoor de scheidslijn tussen de onder- en bovenwereld dreigt te vervagen. Carice van Houten vertolkt als rechterhand van Daniel Milton een glansrijke bijrol (Anna). Na een lange coma wordt in seizoen 2 de vrouw van Daniel wakker. Beth vuurt vrijwel direct een aantal prangende vragen op haar arts én man af. Verder komt hun dochter Eve nadrukkelijk in beeld en probeert Anna nieuwe klanten voor de omstreden kliniek te werven. Seizoen 2 is vanaf 11 november te zien.

Bonnie & Clyde (seizoen 1)

In februari 2014 kwamen de Nederlandse ‘Bonnie & Clyde’ groot in het nieuws toen ze in diverse uithoeken van Nederland een spoor van vernieling achterlieten. De Turkse Merve B. en haar vriend Marco van der P. wisten ruim twee weken onder de radar van de politie te blijven. Na diverse inbraken en gijzelingen kwam hun gewelddadige plundertocht in het Duitse stadje Schwerte ten einde. In 2015 legde de rechter het gangsterduo een jarenlange celstraf op. De Nederlandstalige serie Bonnie & Clyde is een interpretatie van alle gebeurtenissen. Hoe kon het zo ver komen? Op het moment van schrijven, staat er nog geen trailer op YouTube. Geïnteresseerden kunnen wel een voorproefje op de website van RTL Nieuws bewonderen. 

Wu-Tang: An American Saga (seizoen 2)

Na het succesvolle eerste seizoen verschijnt op 10 november deel 2 van Wu-Tang: An American Saga op Videoland. Seizoen 1 bespreekt de turbulente oprichting van de rapformatie, terwijl de nieuwe afleveringen inzoomen op alle successen. Hoe kwamen de soms omstreden videoclips tot stand en met welke financiële uitdagingen kregen de leden te maken? Zo probeerden verschillende platenmaatschappijen rappers over te halen om toch vooral solo verder te gaan. Logischerwijs ging dat gepaard met de nodige ruzies. Net als bij deel 1 was Bobby Diggs (The RZA) als leider van de The Wu-Tang Clan nauw betrokken bij de opnames.  

A Million Little Things (seizoen 3)

Op 5 november zet Videoland het derde seizoen van A Million Little Things online. Deze dramaserie draait om een vriendengroep uit Boston, waarbij een kameraad volkomen onverwacht zelfmoord pleegt. De overige vrienden beseffen dat ze alles uit het leven moeten halen, want het kan op een dag zomaar afgelopen zijn. In de achttien afleveringen van het derde seizoen zien kijkers hoe de vriendengroep met de corona-lockdown omgaat. Deze lockdown staat namelijk haaks op hun levensfilosofie. Eddie kreeg in het vorige seizoen een auto-ongeluk en vaste volgers van de serie zijn ongetwijfeld benieuwd naar hoe het met hem gaat. Bekijk op Videoland het antwoord. In Amerika loopt momenteel het vierde seizoen, dus er zit nog meer in het vat.  

Natuurdocumentaires

Als je benieuwd bent naar de ruige landschappen van Afrika is de documentaire Extreme Africa een absolute aanrader. Vanzelfsprekend komen er ook allerlei dieren voorbij, zodat kijkers een complete indruk krijgen van de wildernis op het continent. Naast Extreme Africa verschijnen er met Wild Latin America, Colombia’s Wild Coast en Deadly Australians nóg drie interessante natuurdocumentaires op Videoland. 

Filmklassiekers

Traditiegetrouw zet Videoland in november weer de nodige filmklassiekers online. Geniet onder meer van Legally Blonde, Robocop, The Expendables 3, Creed II, Crown Vic, Into The Dark: Pilgrim, The Commuter, Force Of Nature, The Girl In The Spider’s web en Shrek 2.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Videoland: beste series en films van november

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.