Nieuw op Videoland: beste series en films van oktober

Door: Maikel Dijkhuizen | 01 oktober 2021 09:03

Videoland
Nieuws

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in oktober verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Station 19 (seizoen 1 t/m 3)

Station 19 is een spin-off van de bekende ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. De afleveringen spelen zich ditmaal af rondom een brandweerkazerne in Seattle. Met gevaar voor eigen leven proberen brandweerlieden dagelijks mensen (en dieren) te redden. Hierdoor ontstaat er tussen de medewerkers van de kazerne een hechte band, al kan niet iedereen het even goed met elkaar vinden. Zodra de kapitein van de brandweerkazerne zwaargewond raakt, azen zowel Jack als Andy op deze machtspositie. Ondertussen gaan de dagelijkse werkzaamheden in de drukke metropool gewoon door, waardoor kijkers zich geen moment vervelen. De eerste drie seizoenen zijn vanaf 11 oktober te zien.  

Six (seizoen 1 & 2)

Dit verhaal is deels op feiten gebaseerd, waarbij een geavanceerd team van speciale eenheden (Navy SEALs) de strijd aangaat met terroristen. Tijdens een missie in Afghanistan probeert Team Six een leider van de Taliban te grazen te nemen. Door toedoen van een Amerikaanse spion loopt de missie helaas verkeerd af, waardoor het leven van de commando’s op het spel staat. Een belangrijke verhaallijn is dat het team een gegijzelde vriend dient te redden uit handen van de Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram. Deze explosieve actieserie is niet bestemd voor tere zieltjes, want allerlei gruwelijkheden passeren de revue. Beide seizoenen staan vanaf 1 oktober op Videoland. 

Emergence (seizoen 1)

Op 4 oktober zet Videoland het eerste (en vooralsnog enige) seizoen van Emergence online. Deze spannende dramaserie draait om een jong meisje dat een vliegtuigcrash aan de kust overleefde. Het tienjarige meisje weet niet meer wie ze is en waar ze vandaan komt, want ze is haar geheugen volledig kwijt. De ambitieuze politiechef Jo Evans is kort na de crash ter plekke en besluit zich over het meisje te ontfermen. Ze schakelt de hulp in van een lokale journalist om de juiste identiteit te achterhalen. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Sinds het meisje in het leven van Jo is gekomen, gebeuren er namelijk allerlei mysterieuze dingen. Bovendien beweren diverse personen de ouder van het meisje te zijn, waardoor Jo alles in het werk stelt om haar te beschermen. Al snel komt de politiechef een heuse samenzwering op het spoor. 

Van God Los (seizoen 1 t/m 4)

Liefhebbers van het misdaadgenre kunnen vanaf 9 oktober op Videoland terecht. Het streamingplatform zet dan namelijk 31 afleveringen van deze rouwe serie online. Elke aflevering bespreekt aan de hand van verse personages een waargebeurd misdrijf. Denk onder meer aan moorden en overvallen. Zowel het perspectief van de daders als slachtoffers wordt hierbij belicht. Bijzonder is dat er naast wisselende castleden ook verschillende regisseurs en scenarioschrijvers aan Van God Los meewerkten. Hierdoor is deze misdaadserie zeer gevarieerd. Onder meer Tygo Gernandt, Tanja Jess, Georgina Verbaan, Kim Feenstra en Bracha van Doesburgh spelen mee. 

Cryptokoorts

Veel mensen investeren hun zuurverdiende centen tegenwoordig in de cryptomarkt, waaronder ook bn’ers. Cryptokoorts gaat daarover. De vierdelige docuserie volgt diverse bekende namen tijdens hun zoektocht naar aantrekkelijke cryptomunten. Wat zijn hun overwegingen en hoe zien zij de toekomst van de uiterst volatiele cryptomarkt voor zich? De afleveringen zijn vanaf 21 oktober te zien. Een trailer is op het moment van schrijven nog niet vrijgegeven.

Nieuwe titels

Naast de genoemde titels komt Videoland in oktober met nog meer interessante producties op de proppen. Zo verschijnen er documentaires over Loiza Lamers en Ali Bouali. Daarnaast voegt het streamingplatform een heleboel kerstfilms toe, zodat abonnees zich tijdens de donkere avonden niet hoeven te vervelen.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Videoland: beste series en films van oktober

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.