Nieuw op Videoland: beste series en films van september

Door: Maikel Dijkhuizen | 02 september 2021 16:51

Videoland
Nieuws

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kun je vanaf € 4,99 euro per maand een abonnement afsluiten. Welke verse films en series mag je in september verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Força Koeman (seizoen 2)

Toen vorig jaar zijn droomtransfer naar FC Barcelona werd beklonken, volgde een cameraploeg Ronald Koeman op de voet. Seizoen 2 borduurt daarop voort. Hoe verliep de samenwerking met Lionel Messi, Frenkie de Jong en Sergiño Dest? En welke band heeft de succestrainer met Memphis Depay en waarom wilde Koeman de Nederlandse aanvaller zo graag inlijven? Hoewel de inhoud van seizoen 2 nog niet helemaal bekend is, ligt het voor de hand dat de docuserie dieper in gaat op deze vraagstukken. Verder zoomen de afleveringen in op de sportieve prestaties, zoals de winst van de Spaanse beker. Toch leek met de komst van een nieuwe voorzitter Koemans baan even op de tocht te staan. Hoe ervaarde de trainer deze onzekere periode? Naast de hoofdpersoon zelf komen in Força Koeman ook mensen uit zijn omgeving aan het woord, zoals zijn vrouw Bertina en diverse familieleden. De documentairereeks is vanaf 10 september te zien.

The Good Fight (seizoen 5)

Op 11 september verschijnt het vijfde seizoen van The Good Fight op Videoland. In deze dramaserie raken de advocaat Diane en haar peetdochter Maia aan lager wal. Diane verliest namelijk haar baan en de financiële reserves zijn nagenoeg op. Deze serie heeft een juridische invalshoek, waarbij de hoofdpersonages er alles aan doen om hun posities in de maatschappij te heroveren. In het vijfde seizoen voelt Diane zich als blanke vrouw niet helemaal op haar plek bij het advocatenkantoor waar ze momenteel in dienst is. Er werken voornamelijk donkere advocaten. De serie bespreekt allerlei politieke en maatschappelijke thema’s die momenteel in de Verenigde Staten een grote rol spelen. Een leuk wetenswaardigheidje is dat The Good Fight een spin-off is van de hitserie The Good Wife.

The Rookie (seizoen 2)

Het tweede seizoen van The Rookie was eerder al bij NET5 te zien, maar vanaf 25 september kunnen ook Videoland-leden de twintig afleveringen bewonderen. Deze politieserie volgt een 45-jarige bouwondernemer die als beginneling bij de politie in Los Angeles gaat werken. John Nolan is onlangs gescheiden en wenst nieuwe impulsen in zijn leven. Nadat hij als burger min of meer per ongeluk de politie hielp tijdens een bankoverval, groeit bij John de ambitie om het land als politieman te dienen. In het tweede seizoen passeren verschillende politiezaken de revue, zoals een moordonderzoek en een mogelijke raketaanval. The Rookie is deels gebaseerd op de waargebeurde ervaringen van William Norcross. Die startte als veertiger in 2015 een carrière als politieman. Er bestaat van The Rookie ook al een derde seizoen en een vierde seizoen is in de maak.

Ferarri: Race to Immortality

Voor liefhebbers van Formule 1 is Ferarri: Race to Immortality verplichte kost. Ondanks de mindere prestaties van de laatste jaren is Ferrari nog altijd het populairste racemerk. De negentig minuten durende documentaire bespreekt hoe deze status tot stand is gekomen. Dat begint al in de jaren ’50, toen de Italiaan Enzo Ferrari de racetalenten Peter Collins en Mike Hawthorn contracteerde. De twee schuwden een hoge snelheid niet, terwijl het besturen van een raceauto lang niet zo ‘veilig’ was als tegenwoordig. Vanwege geringe beschermingsmaatregelen zat een ongeluk in een zeer klein hoekje. Spijtig genoeg lieten diverse racers dan ook het leven. In Ferarri: Race to Immortality komt een aantal (voormalige) coureurs en andere kenners aan het woord, waarbij de rijke Ferrari-geschiedenis en de dieptepunten in vogelvlucht voorbijrazen. Geniet van spraakmakende interviews en nostalgische archiefbeelden! De documentaire is vanaf 2 september te zien.

Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever

Supportersgroepen gaan tijdens speciaal georganiseerde bosgevechten regelmatig met elkaar op de vuist. De documentaire Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever brengt deze duistere wereld in beeld. Wie zijn de personen die aan deze massale knokpartijen meedoen en waarom hebben zij een hekel aan supporters van andere voetbalclubs? In deze uitzending blijkt dat de hooligangroep van FC Utrecht bestaat uit drie generaties. De leiders onderhandelen met andere supportersgroepen over de regels van de bosgevechten en spreken geschikte locaties af. Bosvechters: Utrecht Hooligans Forever gaat daarnaast over een juridisch vraagstuk. In hoeverre is het organiseren van een bosgevecht met welwillende partijen illegaal? Op 3 september weet jij het antwoord.Nieuwe titels 

Nieuwe titels

Videoland-abonnees kunnen in september weer volop nieuwe titels streamen. Geniet bijvoorbeeld van cabaretshows van bekende namen als Henry van Loon, Patrick Laureij en Ronald Goedemondt. Daarnaast kun je naar documentaires over de brugramp in Italië en de 9/11-aanslag kijken. Verder staat op 17 september het eerste seizoen van de serie Quiz online. Kijk tot slot naar populaire films als Shaft, Midnight Sun, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, Kick-Ass 2, The Founder en Escobar: Paradise Lost.

0 Reactie(s) op: Nieuw op Videoland: beste series en films van september

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.