Apple, Google, Microsoft en Mozilla gaan voor nieuwe webstandaard

Door: Jeroen Kuiper | 20 juni 2015 13:45

Nieuws

Apple, Google, Mircrosoft en Mozilla werken aan een nieuwe en snellere webstandaard. De bedrijven werken aan WebAssembly en de taal moet ervoor zorgen dat websites tot wel 20 keer sneller laden.

WebAssembly is een nieuwe taal die door de vier bedrijven wordt ontwikkeld. De taal moet delen van websites beter laten draaien op telefoons, computers en andere apparaten die met het internet verbonden zijn. Websites zouden daardoor tot wel 20 keer sneller moeten laden. Apple, Google, Mircrosoft en Mozilla gelden als de grootsten op het internet en nemen dan ook samen 95 procent van de browsermarkt voor hun rekening. Door de samenwerking zal WebAssembly dus bijna overal werken.

WebAssembly zorgt voor snellere websites

Door de nieuwe taal moeten websites net zo snel kunnen draaien als apps. Code op websites wordt door WebAssembly omgezet naar bytecode, een taal die sneller te lezen is door apparaten dan javascript. De taal werkt daarnaast vooral in het gedeelte van de website dat de bezoeker ziet, het design, de tekst en de afbeeldingen bijvoorbeeld, terwijl javascript nu veel zware taken uitvoert. De nieuwe taal zal een aanvulling worden op de HTML5 en CSS die al op websites gebruikt worden, en bouwers van websites kunnen er zware taken door laten uitvoeren. Hierdoor moeten websites een stuk sneller worden.

Omdat de ontwikkeling van WebAssembly net is gestart zal het nog wel even duren voor het gebruikt kan worden op websites.

1 Reactie(s) op: Apple, Google, Microsoft en Mozilla gaan voor nieuwe webstandaard

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 28 juni 2015 23:09 probeertehelpen
    Het klinkt te mooi om waar te zijn.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.