Kijk in het buitenland naar geblockte streaming video's

Door: Martin Gijzemijter Martin | 25 november 2013 14:11

How To

Wanneer je naar Amerikaanse streaming content probeert te kijken, dan krijg je vaak de melding dat dit niet mag. Maar omgekeerd geldt precies hetzelfde. In het buitenland kun je geen streams van bijvoorbeeld het Nederlands elftal op de NOS zien. Gelukkig kun je dat eenvoudig omzeilen.

VPN

De eerste manier die je ervoor kunt gebruiken is een manier die al enige tijd bestaat. Een VPN, oftewel een Virtual Private Network, stelt je in staat om te verbinden met een ander netwerk, hetgeen betekent dat je vervolgens ook surft via het ip-adres van dat netwerk.

Hoewel bedoeld om je toegang te verschaffen tot diensten die alleen vanaf een bepaald netwerk benaderd mogen worden, werkt dit prima om een streaming service te foppen met betrekking tot je locatie. Dan moet je natuurlijk wel de mazzel hebben dat je toegang hebt tot een VPN in het land van bestemming... toch?

Gelukkig is dat helemaal niet nodig, maar je moet er wel een abonnementje voor afsluiten bij een VPN-service. In theorie bestaan er gratis diensten, maar als je gaat streamen verbruik je veel bandbreedte, en ga je daar al snel voor betalen. Een voorbeeld van een VPN-dienst is Strongvpn.nl waar je al voor een paar dollar per maand toegang krijgt voor een VPN-dienst. Wanneer je een account neemt, ontvang je ook uitleg over hoe je zo'n VPN instelt.

Met een VPN kun je zonder problemen regioblokkades omzeilen.

Hola Unblocker

Dan is er sinds enige tijd nog een minder ingewikkelde methode die ook nog eens helemaal gratis is. Hola Unblocker is een plugin voor Firefox en Chrome, waarmee je jezelf toegang kunt verschaffen tot streaming content uit het buitenland. Het enige dat je hoeft te doen is de extensie installeren en vervolgens de browser opnieuw starten en navigeren naar de site waarop je wilt streamen.

Vervolgens klik je op de extensie in je browser en geef je aan welk land je wilt gebruiken als land van waaruit je zogenaamd surft. De instelling wordt toegepast en je kunt genieten van streaming content, zelfs als dat eigenlijk was afgeschermd. De reden dat we hiernaast toch ook nog even VPN hebben genoemd is dat Hola Unblocker werkt in 90 procent van de gevallen, hetgeen betekent dat er toch nog 10 procent overblijft waarvoor je zelf een oplossing zult moeten vinden.

Hola Blocker omzeilt ook regioblokkades, maar dan op een eenvoudigere wijze (en gratis).