Op vakantie? Zo begin je een reisblog

Door: evi-maquoi | 31 juli 2017 11:14

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2: Met je smartphone

Tip 09: Day One

Heel wat iOS-gebruikers zweren bij Day One journaal + dagboek als dagelijks digitaal dagboek. De app is door de jaren heen dan ook geëvolueerd tot een veelzijdige tool om snel én eenvoudig herinneringen te vereeuwigen. In ruil voor een eenmalige bijdrage van 4,99 euro krijg je een minimalistische en gebruiksvriendelijke app. Eén keer op het plusteken centraal onderaan tikken volstaat om een nieuwe foto of een nieuw reisverslag in te voeren. In een tik en een veeg voeg je de locatie en temperatuur toe. Andere troeven? Day One journaal + dagboek kan overweg met IFTTT. Op die manier kun je bijvoorbeeld elke dag je locatie naar je vrienden sturen of ze automatisch op de hoogte brengen bij elk nieuw verslag dat je plaatst. Een account aanmaken hoeft trouwens niet, Day One journaal + dagboek back-upt je gegevens naar iCloud en desgewenst ook naar Dropbox. Zit je reis erop? Dan kun je het volledige dagboek exporteren als pdf.

Tip 09 Dankzij de vele mogelijkheden en minimalistische interface blijf je Day One journaal + dagboek gebruiken.

Tip 10: journi

Tip 10 journi is, naast verre reizen, ook geschikt voor road- of citytrips, omdat de app zo eenvoudig in gebruik is.

Ook journi is een aanrader als je niet van plan bent om een notebook mee op vakantie te nemen. De app is gratis, beschikbaar in het Nederlands en geschikt voor zowel iOS als Android. Eenmaal geregistreerd, kun je niet ook meeschrijvers toevoegen wat vooral een toevoeging is als je met een groep vrienden reist. Om een zogenaamd moment toe te voegen, tik je onderaan op de plus-knop. Vervolgens heb je de keuze uit een vlucht, het weer, een notitie, een foto, een activiteit enzovoort. Het thuisfront hoeft de app niet te installeren om je avonturen te kunnen volgen, zij kunnen je journi’s gewoon lezen via de browser. Houd er wel rekening mee dat je voor sommige functies moet betalen via in-app-aankopen. Een premium-lidmaatschap met alle functionaliteiten kost 7,99 euro per maand of 54,99 euro voor een volledig jaar. Ook niet onbelangrijk: je kunt je journi’s back-uppen naar clouddiensten als Dropbox of Google Drive.

Esplorio is de ideale app als het je om de ervaringen tijdens het reizen gaat

Tip 11: Esplorio

Esplorio is een ideale app als je niet te veel moeite wilt steken in onthouden waar je allemaal geweest bent, maar het je om de ervaringen gaat. De gratis iOS-app trackt je route en onthoudt de geotag van je foto’s. Hiervoor hoeft je niet eens roaming ingeschakeld te hebben. Esplorio maakt simpelweg gebruik van je gps-gegevens en vreet daardoor ook niet te veel van je accu. Vrienden en familieleden kunnen je route volgen en foto’s bekijken via de browser. Ook handig: de app werkt naadloos samen met social media als Facebook, Twitter, Foursquare, Instagram en TripIt. De ingebakken tijdlijn laat je op een originele manier waar je geweest bent. Wil je je naasten een papieren postkaart sturen? Ook dat kan rechtstreeks vanuit Esplorio. Gebruiksvriendelijk en veelzijdig, wij zijn fan!

Tip 12: VOLO

Ook VOLO (Android en iOS) is erg gewild bij doorwinterde reizigers. Na de eenvoudige registratieprocedure krijg je een blog in de vorm van jouwnaam.withvolo.com. Een reisbelevenis vastleggen is erg eenvoudig. Je tikt op de knop met het plusteken en je kunt een notitie, quote, foto, locatie of route maken. Offline bloggen is ook geen probleem. Zodra je weer een internetverbinding hebt, wordt alles netjes geüpload. Het is zelfs mogelijk om samen met andere VOLO-gebruikers aan één verslag te werken. Heel wat VOLO-gebruikers publiceren hun reisverhalen publiekelijk. Via de community ontdek je dan ook hun verhalen, tips en routes.

Tip 12 De interface van VOLO is erg strak. Daar houden we wel van.

Tip 13: Polarsteps

Blijf je niet de hele tijd op één plek en doorkruis je een land of zelfs continent? Dan is de Nederlandse app Polarsteps (iOS en Android) ideaal. Nadat je een gratis account hebt aangemaakt, kun je aan de slag. De app houdt automatisch je route bij en onthoudt waar je geweest bent terwijl je smartphone simpelweg in je broekzak zit. Op die manier weten je naasten altijd waar je uithangt zonder dat je ze zelf berichten hoeft te sturen. De app is eenvoudig in gebruik, gebruikt niet al te veel energie en houdt zelfs je activiteiten bij wanneer je geen verbinding hebt. Tijdens je trip maak je uiteraard foto’s en ook deze worden heel netjes op de kaart aangeduid. Verder houdt de app interessante statistieken bij, zoals de totale afstand die je hebt afgelegd, de reisduur en het aantal bezochte landen. Volgers kunnen je berichten liken of reacties achterlaten. Wanneer je bent teruggekeerd van je reis, kun je een hardcover fotoboek bestellen met minimaal 24 en maximaal 300 pagina’s. De prijzen variëren van 30 tot 80 euro.

Tip 13 Dit is een ideale app voor iedereen die eigenlijk helemaal geen tijd heeft om een reisblog bij te houden.
Je hoeft zelf het thuisfront niet meer op de hoogte te houden, dat doet Polarsteps voor je

Betere reisfoto’s

Heb je geen zin om een spiegelreflexcamera mee te zeulen, maar wil je toch goede reisfoto’s maken? Met behulp van de juiste app ben je al een heel eind op weg. Wij zijn fan van Snapseed. Deze gratis app is beschikbaar voor iOS en Android. De app tilt nagenoeg elke foto een niveautje hoger. Snapseed bevat een heleboel tools waarmee je onder andere de helderheid, het contrast, de verzadiging van de kleuren en de structuur onder handen kunt nemen. En dankzij de filters geef je een beeld wat meer drama, glamour of korrel.

0 Reactie(s) op: Op vakantie? Zo begin je een reisblog

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.