Flower Power - Parrot houdt je planten gezond

© PXimport

Flower Power - Parrot houdt je planten gezond

Geplaatst: 12 december 2013 - 10:40

Aangepast: 16 november 2022 - 09:58

Redactie ID.nl

Vergeet je ook weleens je plant water te geven? Of geef je hem genoeg water, maar ziet je plant er toch uit alsof het einde nabij is? Parrot ontwikkelde de Flower Power. Deze handige gadget zorgt er in combinatie met een app voor dat je precies weet wat je plant nodig heeft.

De Parrot Flower Power is in feite een sensor die je bij je plant in de pot of grond plaats, en die de gemoedstoestand van je plant registreert. Door de handige app op je smartphone zie je precies hoe het er met je groene huisgenoot voor staat. Een totaal van vier sensoren in de Flower Power registreren de grondvochtigheid, het mestgehalte, de omgevingstemperatuur en lichtsterkte.

Flower Power-app

De app staat via bluetooth in verbinding met de Flower Power. Via deze app krijg je aanwijzingen wat je plant daadwerkelijk nodig heeft. Voordat de app je echter advies kan geven over de plant, dien je eerst je plant toe te voegen aan 'mijn tuin'. De app beschikt over een database van ruim zesduizend planten en bloemen, en als je weet wat voor soort plant je hebt, is deze zo gevonden. Als je niet precies weet welke plant je hebt, dan is het helaas wel moeilijk zoeken in de grote bibliotheek.

 

© PXimport

Het controlelampje geeft aan wanneer de Flower Power is ingeschakeld.

Eenmaal je plant gevonden, dan zie je foto's, een beknopte beschrijving en advies met betrekking tot het onderhoud. Met een vinkje voeg je de plant toe aan jouw persoonlijke tuin. Je geeft de plant een passende naam en geeft aan of hij binnen, buiten, in een pot of in de grond staat.

De kleine gadget is zo vormgegeven dat hij niet erg opvalt naast een plant. Het door ons geteste model was houtkleurig, waardoor deze mooi naast onze Madagascar Dragon Tree stond. Je steekt het apparaatje simpelweg in de aarde en vervolgens koppel je via bluetooth de sensor aan de app op je smartphone.

Je plant analyseren

Het duurt ongeveer een dag voordat de Flower Power genoeg informatie heeft verzameld om te analyseren en je een eerste advies te geven. Vervolgens kan je, als je in de buurt bent van je plant, de gegevens opvragen. Open in het 'mijn tuin'-gedeelte van de app jouw plant, waarna je ziet hoe het er voorstaat met de vochtigheid van de grond, bemesting, temperatuur en zie je of hij voldoende licht krijgt.

 

© PXimport

De Flower Power kan in één bloempot ook meerdere planten monitoren, mits ze niet te ver van de sensor verwijderd zijn.

In de agenda van de app verschijnen berichten op het moment dat je plant niet genoeg water, licht of mest krijgt. Je dient dan bijvoorbeeld meststof toe te voegen. Helaas staat er niet bij hoeveel meststof je precies moet toevoegen, wat dus weer kan leiden tot te veel meststof, wat bij mij dan ook het geval was. Daar krijg je dan wel weer een melding van, met de tip om de grond te spoelen.

Ook bij het watergeven aan de plant weet je niet precies hoeveel goed is. Wel geeft de Flower Power aan wanneer je je plant weer van een nieuwe dosis water moet voorzien, bijvoorbeeld over twee weken. Handig is ook dat de app je realtime laat zien hoe de vochtigheid van de aarde oploopt, waardoor je dus redelijk goed kunt zien wanneer je moet stoppen met het toevoegen van water.

 

© PXimport

In de live-weergave zie je precies hoe het welzijn van de plan er voorstaat.

De Flower Power-app laat mij iedere avond weten dat de plant onvoldoende licht krijgt. Op zich natuurlijk logisch als het buiten donker is, maar hij staat voor het raam, dus hij zou gedurende de dag toch genoeg licht moeten krijgen. Het lijkt er dus op dat de sensor geen rekening houdt met het dag- en nachtritme of de verschillende omstandigheden per seizoen. Het is slechts een detail, want dankzij de Flower Power ziet mijn Madagascar Dragon Tree er nu gezonder uit dan ooit.

Conclusie

De Flower Power is met zijn 49 euro vrij schappelijk geprijsd, maar wil je meerdere planten in huis monitoren dan kan het dus snel een dure grap worden. Je kunt de Flower Power immers maar in één pot tegelijk prikken. Het pluspunt voor mij is wel dat je door de sensor veel beter weet wat je plant nodig heeft. Het ligt vaak niet alleen aan te weinig water geven, maar ook licht, mest en temperatuur spelen een grote rol in de verzorging van je plant. Je hoeft geen groene vingers te hebben om toch goed voor je plant(en) te zorgen met Flower Power.

8,0

Ons oordeel

Pluspunten

Uitgebreide app

Houdt planten gezond

Eenvoudig in gebruik

Minpunten

Duur bij meer planten

Conclusie

Parrot Flower Power ------------------- **Prijs:** € 49,- **In de doos:** 1 sensor, batterij, snelstartgids **Connectiviteit:** Bluetooth Low Energy **Eigenschappen:** Waterdicht **Batterijduur:** 6 maanden (AAA-batterij) **App:** Beschikbaar voor iOS...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten