PDF-bestanden comprimeren doe je direct in de cloud

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 18 september 2014 10:00

How To

Bestanden nemen soms veel meer ruimte in dan nodig is. In een tijd waarin je óf beperkte ruimte hebt in de cloud, óf flink moet betalen voor extra ruimte, is het fijn om te weten dat je bestanden rechtstreeks in de cloud kunt comprimeren. Bijvoorbeeld met behulp van SmallPDF.

SmallPDF is een dienst die PDF-bestanden voor je kan comprimeren. Dat lijkt natuurlijk wat beperkt, maar juist PDF is een dankbaar formaat om te comprimeren, omdat deze bestanden vaak onnodig groot zijn voor online doeleinden. Via SmallPDF kun je deze bestanden stuk voor stuk uploaden, comprimeren en weer downloaden, en synchroniseren met bijvoorbeeld Dropbox, maar dat is een beetje omslachtig. Gelukkig kan het via SmallPDF nog veel efficiënter.

De optie zit enigszins verborgen op de site, maar het is mogelijk om bestanden rechtstreeks vanuit Dropbox of Google Drive te uploaden en te laten comprimeren, om het gecomprimeerde bestand vervolgens ook weer rechtstreeks op te slaan op de betreffende Cloud-dienst. Dat scheelt twee stappen per document en dus veel tijd.

PDF-bestanden zijn vaak onnodig groot, via SmallPDF kun je ze comprimeren.

Om dit te doen, surf je naar http://smallpdf.com/ en klik je op het kleine pictogram van de gewenste Cloud-dienst in de knop Choose file. Vervolgens log je in op de dienst die je gekozen hebt, en blader je naar het bestand dat je wilt comprimeren. De site gaat direct voor je aan de gang en luttele seconden later is de compressie klaar en krijg je te zien hoeveel ruimte er daadwerkelijk is bespaard (en dat is soms meer dan de helft).

Vervolgens klik je weer op het pictogram van de gewenste Cloud-dienst, waarna je het document opslaat in de gewenste map. Zo heb je in een paar seconden ruimte gecreëerd.

Binnen een paar seconden kun je aanzienlijk wat ruimte besparen.

0 Reactie(s) op: PDF-bestanden comprimeren doe je direct in de cloud

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.