Ring 2 Video Doorbell - Geen deurbel, maar een intercom

Door: Tijs Hofmans | 18 januari 2018 13:17

Ring Video Doorbell 2
Review

Als je naast je rookmelder, thermostaat en televisie nog een ander huishoudelijk apparaat zoekt dat 'slim' moet worden, waarom dan niet je deurbel? De Ring 2 is een fraaie deurbel die helaas alléén met internet werkt.

Ring Video Doorbell 2

Prijs € 199,-
Draadloos 802.11b/g/n (2,4 GHz)
Video 1080p
Gezichtsveld 160 graden
Afmetingen 12,83 x 6,35 x 2,74 cm
Website www.ring.com
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Mooi
 • Makkelijk te installeren
 • Divers
 • Minpunten
 • Werkt alléén met internet
 • Voor sommige deurposten te groot

De Ring Video Doorbell 2 is een ‘slimme deurbel’ met camera en microfoon erin, zodat je bezoekers kunt zien en tegen ze kunt praten via je smartphone – meer een intercom dan een deurbel dus. Deze nieuwe versie is iets groter dan het originele model, en voorzien van een schuin plaatje waar je de Ring op kunt monteren zodat dat er iets mooier uitziet op je deurpost. Let wel op dat de grootte van de Ring 2 bij je deur of op je deurpost past - dat zal lang niet bij iedereen het geval zijn!

Video Doorbell 2
De Ring 2 ziet er erg mooi uit.

De Ring 2 wordt geleverd in een fraaie doos met alle benodigde apparatuur erin, inclusief schroevendraaier en imbussleutel én waterpas zodat je de bel meteen kunt ophangen. Dat gaat verrassend makkelijk en snel, al kost het soms wat moeite en frustratie om het apparaat vervolgens met je wifi te verbinden.

Batterij

De belangrijkste verandering van dit model is de oplaadbare batterij. In tegenstelling tot het eerste model hoef je deze bel niet helemaal van de muur te schroeven als je die wil opladen, maar kun je de lithion-accu gewoon uit de bel halen. Dat is erg prettig, maar voor wie zelfs dat niet wil is het ook mogelijk de bel met een draad van stroom te voorzien.

Video Doorbell 2
Het is jammer dat de bel alleen maar werkt als hij op internet is aangesloten.

Alleen via internet

Maar waar de Ring 2 tekort schiet is het feit dat hij nog steeds alleen via internet werkt. Wanneer iemand aanbelt krijg je met de bijbehorende app een melding op je smartphone waarmee je meteen de camera kunt activeren en zelfs terug kunt praten met de bezoeker. Maar wie thuis geen al te snelle wifiverbinding heeft (zoals ik) of een trage telefoon bezit (ook ik) moet soms een frustrerend lange tijd wachten tot de melding binnen is en de videoverbinding eenmaal is opgezet. Je kunt nog de optionele Chime-speaker kopen (voor € 49,-) voor boven in een stopcontact, maar die is alleen via internet met de Ring te verbinden in plaats van via bluetooth. Heb je geen internet, dan weet je ook niet wie er aan de deur staat.

Conclusie

De Ring 2 is een leuke IoT-gadget die er fraai uit ziet en voor bepaalde personen best nuttig kan zijn. Helaas is het apparaat offline praktisch onbruikbaar, en dat maakt het voor sommige huishoudens geen aanrader. Als de Ring wel werkt is dat echter erg handig, en de mogelijkheid om de bel via IFTTT te koppelen aan andere IoT-apparaten maakt hem lekker divers.

1 Reactie(s) op: Ring 2 Video Doorbell - Geen deurbel, maar een intercom

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 14 maart 2018 11:42 Jojo
  Bij mij werkt hij goed en ik voel mij er beter bij, dat als s'avonds de bel gaat, ik kan zien wie er voor de deur staat. En als ik onderweg ben hoef ik geen briefje op te hangen dat ze een pakje bij de buren af moeten geven, ik zeg dat dan gewoon zelf. Met een briefje toch meer kans op inbrekers. Ik heb hem gekoppeld aan mijn gewone bel, dus die gaat ook af als er iemand voor de deur staat, als internet een storing zou hebben. Ik ben er superblij mee! Mvg Jojo
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.