Scherp de beveiliging van je Facebook-account aan

Door: robbin-ooijevaar | 05 januari 2017 07:14

How To

Je Facebook-account bevat meer dan alleen je berichtjes en foto’s. Facebook geeft veel inzicht in jouw ‘reilen en zeilen’. Denk aan je zoekgeschiedenis, privé-chats en de mogelijkheid om andere diensten te gebruiken met een Facebook-account. We bespreken een paar maatregelen om je beveiliging aan te scherpen en te controleren. Hiermee voorkom je ongewenste toegang tot je account, bijvoorbeeld door een nieuwsgierige huisgenoot.

Stap 1: Melding

Het is een open deur, maar we trappen hem toch in: kies voor Facebook een goed wachtwoord dat niet te raden is en dat je nergens anders gebruikt. Je wijzigt je wachtwoord via de basisinstellingen van Facebook. Klik op het menu (het pijltje rechtsboven, naast het slotje) en kies Instellingen. Je kunt een nieuw wachtwoord instellen via Algemeen / Wachtwoord. Het is mogelijk om een berichtje te krijgen via mail of sms als je Facebook-account wordt gebruikt. Kijk bij Beveiliging / Aanmeldingswaarschuwingen. Als je dit nog nooit hebt ingesteld, kun je eenvoudig je mailadres activeren. Ontvang je liever een sms’je? Klik op Een ander e-mailadres of telefoonnummer toevoegen. Lees ook: 9 tips om Facebook weer leuk te maken.

Stel een uniek wachtwoord in voor je Facebook-account.

Stap 2: In twee stappen …

Een van de belangrijkste veiligheidsdrempels vind je bij Beveiliging / Aanmeldgoedkeuringen. Een andere benaming voor dit onderdeel is ‘verificatie in twee stappen’. Activeer de optie Een aanmeldcode vereisen (…). Je ontvangt een code via sms die je moet invoeren na de wachtwoordverificatie. De code kun je ook omzeilen door een QR-code te scannen. Activeer hiervoor de optie Beveiliging / Codegenerator. Om de QR-code te scannen, heb je een extra beveiligingsapp nodig op je smartphone, bijvoorbeeld Google Authenticator. Deze app is er voor iOS en Android en vind je in de app-stores. Er wordt een QR-code getoond op het beeldscherm. Door deze te scannen met de Google Authenticator krijg je een code die alleen jou toegang geeft tot je Facebook-account.

Stap 3: Account in gebruik

Als je wilt weten wanneer je Facebook-account wordt gebruikt, kijk je bij Beveiliging / Waar je bent aangemeld. Dit overzicht is handig als je misbruik van je account vermoedt. Je ziet de IP-adressen van de internetverbinding, de gebruikte browser en wanneer de sessie is opgestart. Klik op Alle activiteiten beëindigen om alle aangemelde Facebook-sessies te stoppen. Als je wilt weten op welke apparaten (meestal smartphones en tablets) jouw Facebook-account is ingesteld, kijk je bij Beveiliging / Herkende apparaten. Je kunt vanuit dit overzicht eenvoudig apparaten verwijderen, bijvoorbeeld als je smartphone defect of gestolen is.

Controleer waar je bent aangemeld met je Facebook-account.

0 Reactie(s) op: Scherp de beveiliging van je Facebook-account aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.