Sla YouTube-video's op om ze offline te bekijken

© PXimport

Sla YouTube-video's op om ze offline te bekijken

Geplaatst: 27 september 2013 - 10:13

Aangepast: 16 november 2022 - 10:00

Redactie Computer!Totaal

Om een YouTube-video te bekijken heb je gewoonlijk een internetverbinding nodig, maar met een beetje voorbereiding kunnen de video's ook worden opgeslagen om ze later offline te bekijken.

Voordat je video's van YouTube downloadt, wees erop bedacht dat het downloaden van sommige content inbreuk op auteursrechten kan maken.

YouTube-video downloaden

Zodra je je op een pagina met een YouTube-video bevindt, kopieer de link in de adresbalk van de browser. Open vervolgens de website van KeepVid en plak de YouTube URL in het veld bovenaan de pagina.

Klik vervolgens op de downloadknop aan de rechterkant van de link die je net geplakt hebt. Aangezien de pagina een Java-script draait, zal de browser vragen of je de applicatie wilt draaien. Klik op "Ja" of "Run".

 

© PXimport

Zorg ervoor dat je niet op de grote "download" en "play now" knoppen op de pagina klikt, want dat zijn advertenties.

MP4-bestand downloaden

Zodra de lijst eronder vol komt te staan zal je waarschijnlijk het MP4-bestand met de hoogste resolutie willen downloaden. Dat formaat kan op de meeste computers, smartphones en tablets worden afgespeeld. Klik met de rechtermuisknop op de link en selecteer "save file as" en sla het bestand op.

Dit is een vrij vertaald artikel van onze zustersite TechHive.com, geschreven door Nick Barber (@nickjb). De mening van de auteur komt niet per definitie overeen met die van ComputerTotaal.nl.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten