Snel informatie uitwisselen in je eigen thuisnetwerk

Door: robbin-ooijevaar | 16 december 2016 11:11

How To

Er zijn 101 manieren om te communiceren en bestanden van A naar B te krijgen, maar wat gebruik je in je eigen netwerk? Bestanden of stukjes tekst heen-en-weer sturen via mail is omslachtig. We bespreken drie handige hulpjes voor je (thuis)netwerk waarvoor je helemaal niets hoeft te installeren!

Stap 1: Bestanden uitwisselen

Snapdrop.net kan bestanden of stukjes tekst uitwisselen tussen apparaten. Dit laatste is handig als je bijvoorbeeld een mailadres of wachtwoord wilt sturen van de computer naar je smartphone. Beide apparaten moeten in hetzelfde netwerk aanwezig zijn. Dit mag via wifi en/of bedraad. Open in je browser www.snapdrop.net op minimaal twee apparaten. Je ziet elkaar in een soort radarschermpje. Klik op een apparaat om een bestand te versturen. Als je op je smartphone een apparaat aantikt, krijg je een extra menu om een bestand te versturen uit de lokale opslag.

Bij sommige netwerken is onderling verbinden niet mogelijk door beveiligingsbeperkingen, bijvoorbeeld in een hotel of horecagelegenheid. In dat geval kun je www.reep.io gebruiken om bestanden uit te wisselen. Door een link door te geven aan de ontvanger, wordt het bestand uitgewisseld. Dit werkt nog steeds zonder ‘cloud opslag’ zoals www.wetransfer.com bijvoorbeeld wel doet. Beide browsers moeten geopend blijven om het bestand uit te wisselen.

Met snapdrop.net wissel je bestanden onderling uit, zelfs tussen je pc en smartphone.

Stap 2: Instant chat

LanNote is een chat-app waarbij notities centraal staan. Ga naar http://lannote.com. Er verschijnt een tekstvenstertje waar je een bericht kunt intypen en versturen. Iedereen op hetzelfde netwerk die LanNote opent, ziet het bericht en kan hierop reageren. De mogelijkheid om bestanden te versturen is eveneens aanwezig, maar werkt wat omslachtig.

LanNote identificeert de ‘instant chatgroep’ op basis van je externe IP-adres. Sommige internetaanbieders wisselen dit adres regelmatig. Bij een nieuw IP-adres raak je je chatgeschiedenis kwijt.

LanNote biedt een chatomgeving voor iedereen in hetzelfde netwerk.

Stap 3: Kale tekst versturen

Als je alleen op zoek bent naar een eenvoudige oplossing om simpele stukken tekst te versturen tussen je apparaten, probeer dan www.9c.nu. Deze pagina toont een soort kladblok. Alles wat je hierop typt, verschijnt ook op de andere apparaten die aanwezig zijn op 9c.nu en verbonden zijn met hetzelfde (wifi)netwerk. Soms is het nodig om 9cbeide apparaten te verversen.

Gebruik 9c.nu als je een gemeenschappelijk kladblok nodig hebt.

0 Reactie(s) op: Snel informatie uitwisselen in je eigen thuisnetwerk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.