Spullen verkopen via Facebook Marketplace

Door: evi-maquoi | 14 december 2017 09:12

Hands-on

Sinds kort kun je via Facebook tweedehands spullen verkopen. Dat gebeurde al regelmatig via allerlei Facebook-groepen, maar nu kan het ook ietwat officiëler: via Facebook Marketplace. Zo ga je te werk!

Stap 1: Zoekertje plaaten

Surf naar www.facebook.com, log in met je account en klik in de linkerkolom op Marketplace. Klik daarna in de rechterbovenhoek op Verkoop iets. Omschrijf het product dat je wilt verkopen kort en bondig, voeg vervolgens een prijs toe, selecteer een categorie en geef eventueel nog wat extra informatie zoals ophaal- of verzendmogelijkheden. Klik daarna op Foto’s toevoegen om één of meerdere afbeeldingen aan je zoekertje te hangen. Bevestig de actie met Voltooien.

In amper enkele seconden kun je een zoekertje publiceren.

Stap 2: Zoekertje beheren

Zodra je het zoekertje gepubliceerd hebt, verschijnt het in de linkerkolom onder Verkopen. Door op de foto te klikken, krijg je het volledige zoekertje te zien. Via Beheren kun je het Artikel verwijderen of het Artikel bewerken. Een potentiële koper kan het zoekertje als Geïnteresseerd aanvinken of het zoekertje Opslaan of Delen. Via de knop Bieden kan hij of zij een bod uitbrengen. Hij of zij kan je ook vragen stellen via de chatfunctie. Zodra jullie tot een akkoord zijn gekomen, kun je het product Markeren als verkocht. Let wel, Facebook biedt geen bescherming voor kopers of verkopers. De transactie gebeurt tussen koper en verkoper. Het is daarom aangeraden om contant of via PayPal te betalen.

Potentiële kopers kunnen je vragen stellen of een bod uitbrengen.

Stap 3: Spullen kopen

Uiteraard kun je zelf ook grasduinen tussen de verschillende zoekertjes. Hiervoor klik je in de linkerkolom eerst op de gewenste categorie en subcategorie. Je krijgt dan een overzicht van alle zoekertjes. Die kun je filteren op basis van trefwoord, locatie en prijs. Er is zelfs een Gratis-knop. Je kunt een zoekertje aanvinken als Geïnteresseerd, Opslaan of Delen. Rechtstreeks chatten met de verkoper kan ook. Je kunt een afspraak maken om het product af te halen bij de verkoper thuis. Laten opsturen kan uiteraard ook, de ongeschreven regel luidt dan dat je het eerst betaalt en ook de verzendingskosten voor jouw rekening neemt.

Je krijgt altijd een richtlocatie bij een zoekertje te zien zodat je weet waar je het product ongeveer kunt gaan ophalen.

0 Reactie(s) op: Spullen verkopen via Facebook Marketplace

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.