Voorkom Netflix, Videoland en Disney+ streamingsstress

Door: Stefanie Katzenbauer | 16 november 2019 17:16

besparen op streamingsdiensten
How To

Het film- en serieaanbod op streamingsdiensten is overweldigend. Grote spelers als Netflix zijn bijna actief in elke woonkamer, en dan heb je ook nog eens Amazon Prime Video, Disney Plus en Apple met elk hun eigen streamingsdienst. Wil je optimaal gebruik maken van al deze diensten maar levert het aanbod én de maandelijkse bedragen je gigantische keuzestress op? Met deze tips haal je alles uit je streamingsdienst zonder je bankrekening te plunderen.

Meld je aan – en weer af

De meeste streamingsdiensten zijn per maand opzegbaar. Dus heb je alle hype rondom Stranger Things meegekregen maar nog geen ene aflevering gezien? Meld je dan aan voor Netflix en binge de hele serie in één keer. Vervolgens annuleer je je abonnement weer, tot het moment dat er een nieuw seizoen uit is, of er weer iets anders verschijnt dat je wil zien. Een mooie bonus is dat veel streamingsdiensten je eerst gratis kennis laten maken. Als je je dus één voor één aanmeldt per streamingsdienst, kun je de eerste zes maanden van het jaar gratis en onbeperkt films en series kijken.

Ben je benieuwd of het aanbod inmiddels dusdanig veranderd is zodat je je abonnement weer opnieuw wil starten? Kijk dan eerst op de site Just Watch. Hier staat het volledige aanbod per streamingsdienst (Apple TV+, Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video, et cetera) en per land op vermeld. Zo kijk je eerst de kat uit de boom voordat je je portemonnee moet trekken. Hou hierbij overigens wel goed je abonnementsdata in de gaten en zet desnoods een reminder in je agenda voor wanneer je abonnement opgezegd moet worden.

Justwatch
Via Justwatch kun je een wensenlijstje maken van wat je allemaal wilt kijken.

Deel je account met vrienden of familie

Waarschijnlijk kennen we allemaal wel zo iemand die voor zijn Netflix account betaalt en waarvan meerdere vrienden graag gratis gebruik van maken. Om het wat eerlijker te verdelen, draagt iedereen zijn steentje bij. Door een abonnement te nemen waarbij je op meerdere apparaten tegelijk Netflix of een bijvoorbeeld Disney + kunt kijken, kun je niet alleen met meerdere mensen gelijktijdig verschillende dingen kijken, maar deel je ook nog eens in de kosten. Zo heeft ieder zijn eigen account met eigen aanbevelingen, maar betaalt niemand de hoofdprijs.

besparen op streamingsdiensten

Koop je favoriete films en series

Ben je niet zo’n streaming zwaargewicht maar wil je gewoon op een traditionelere manier een filmpje of serie kijken? Dan loont het voor jou misschien om je favoriete films en series online te kopen via bijvoorbeeld Google Films. Hiermee voorkom je tevens het altijd dreigende feit dat series en films vaak van streamingsdiensten verdwijnen. Google Films heeft een uitgebreid en recent filmaanbod waaruit je kunt kiezen. Je hoeft de film natuurlijk niet per se te kopen maar kunt ook besluiten er een te huren. En kijk je met meerdere mensen samen? Dan kan iedereen misschien ook wel een euro inleggen voor de uitbreiding van de thuisbioscoop.

0 Reactie(s) op: Voorkom Netflix, Videoland en Disney+ streamingsstress

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.