Tado komt met draadloze sensor en draadloze starterskit

Door: Jeroen Boer | 02 september 2020 16:42

Tado
Nieuws

Slimme thermostaatfabrikant Tado heeft vandaag via een virtuele persconferentie op elektronicabeurs IFA twee nieuwe producen aangekondigd. Het gaat om een draadloze temperatuursensor en een nieuwe draadloze starterkit voor huizen zonder draad naar de ruimte waar de thermostaat hangt.

Draadloze starterskit

In de meeste huizen loopt er vanaf de cv-ketel of aansturingsklep voor blok/stadsverwarming een draad naar de referentieruimte, doorgaans de woonkamer. Hierdoor is het aansluiten van een slimme thermostaat relatief eenvoudig. In sommige huizen ontbreekt zo’n draad en wordt er draadloos verbinding gemaakt met een kastje bij de cv-ketel of aansturingsklep. Tado introduceert voor die situaties een nieuwe starterskit in de vorm van de Starterskit – Draadloze Slimme Thermostaat V3+. Hierin bundelt Tado de Slimme Thermostaat met een nieuwe draadloze ontvanger die de cv-ketel of aansturingsklep daadwerkelijk aanstuurt. Tado belooft dat deze nieuwe starterskit eenvoudiger te installeren is dan de bestaande oplossing waarbij een geschikte draadloze extensie achteraf los moest worden aangeschaft. De nieuwe draadloze starterskit kost 229,99 euro, dat is dertig euro duurder dan de normale bedrade starterskit.

Tado
In de Draadloze Starterskit communiceert de thermostaat draadloos met de cv-ketel.

Draadloze temperatuursensor

Een van de voordelen van Tado’s Slimme Thermostaat is dat je het systeem kunt uitbreiden met zoneverwarming door de knoppen op je radiatoren te vervangen door slimme radiatorknoppen. Hierdoor kun je per ruimte de temperatuur bepalen. Dat werkt op zich prima (al moeten wel alle knoppen in een ruimte worden vervangen), maar soms is de locatie van een radiatorknop niet de ideale plek om de temperatuur van een ruimte te meten. De knop kan bijvoorbeeld verborgen zijn achter een gordijn of lastig te bereiken zijn.

Voor die situaties komt Tado nu met de Draadloze Temperatuursensor, een kastje met hetzelfde uiterlijk als de Slimme Thermostaat dat je in de ruimte die voorzien is van slimme radiatorknoppen op een handige en representatieve plek hangt. De temperatuur wordt nu op die locatie gemeten en je kunt de temperatuur via de Draadloze Temperatuursensor hoger of lager zetten.

Op zich was het al mogelijk om een externe temperatuursensor toe te voegen aan een ruimte waar een slimme radiatorknop geïnstalleerd was, maar daar was een volwaardige en voor die toepassing te dure Tado Thermostaat voor nodig. De Draadloze Temperatuursensor is met een prijs van 79,99 euro een stuk goedkoper.

Storingshulp

Tado kondigde naast de nieuwe hardware ook een nieuwe dienst aan in de vorm van Care & Protect. Deze nieuwe functionaliteit in de app kan de gebruiker waarschuwen als er een storing is of dreigt te ontstaan, bijvoorbeeld doordat de druk in het cv-systeem daalt of als de ketel is uitgevallen. De app probeert de gebruiker dan te helpen het probleem op te lossen of te laten vorkomen, bijvoorbeeld door een reset of bijvulinstructies. Care & Protect is onderdeel van de Auto Assist-skill die 2,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar kost.

Tado
De app laat je de mogelijke oplossing zien.
Tado

Prijs en verkrijgbaarheid

Beide producten zijn direct beschikbaar op Tado’s eigen webshop. De Draadloze Temperatuursensor kost 79,99 euro. De Starterskit - Draadloze Slimme Thermostaat V3+ kost 229,99 euro.

Storingshulp Care & Protect wordt in oktober gelanceerd en is onderdeel van Auto Assist dat 2,99 euro per maand of 24,99 euro per jaar kost.

0 Reactie(s) op: Tado komt met draadloze sensor en draadloze starterskit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.