5 tips om gratis films en muziek te streamen

Door: Maikel Dijkhuizen | 24 september 2014 12:00

How To

Door een uitspraak van het Europese Hof is het sinds enkele maanden verboden om zonder toestemming van de rechthebbende mediabestanden te downloaden. Natuurlijk zijn er goede alternatieven als Netflix, Videoland Unlimited en NLZiet, maar deze diensten kosten geld. Er zijn ook andere manieren.

Films

Tip 01: Films op YouTube

Naast een heleboel trailers zijn er op YouTube ook veel complete films te vinden. Surf naar www.youtube.com en typ in het zoekvak movie. Klik vervolgens op het vergrootglas om de zoekactie uit te voeren of druk op Enter. In de resultaten verschijnen nu voornamelijk filmfragmenten. Kies bovenaan voor Filters en klik bij het onderdeel Lengte op Lang (ongeveer 20 minuten). In de resultaten zijn nu meer complete films zichtbaar. Je kunt als zoekopdracht ook full movie eens uitproberen. Klik op een titel om de film te bekijken.

Binnen het kader gebruik je de optie Settings (pictogram met tandwieltje) om de gewenste resolutie te activeren. Verder bekijk je via de optie Full screen de film op volledige schermgrootte. Vind je het lastig om de zoekfunctie van YouTube te gebruiken? Deze website bevat een overzicht met complete films die op YouTube verschijnen. Klik op een filmtitel om de weergave te openen. Aan de rechterkant sorteer je eventueel het aanbod op jaartal, resolutie of genre.

Tip 01 Dankzij slimme zoekopdrachten bekijk je volledige films op YouTube.

Tip 02: Dailymotion

Ook op videowebsite Dailymotion vind je allerlei volledige films. Surf naar www.dailymotion.com en typ bovenaan binnen het zoekvak full movie. Druk vervolgens op Enter. In de lijst met zoekresultaten zie je welke complete films Dailymotion allemaal in huis heeft. Gebruik de filters om het aanbod onder meer te sorteren op Relevantie, Best bekeken en Tijdsduur. Kies verder voor de categorie Films & TV. Heb je iets gevonden? Bekijk de film door op de titel te klikken. Meestal verschijnt er eerst een reclamespotje, waarna je de film kunt bekijken. Beweeg met de muisaanwijzer over het filmkader en kies voor Quality. Selecteer vervolgens de gewenste resolutie.

Tip 02 De meeste films zijn in verschillende resoluties beschikbaar.

Omstreden streamingdiensten

Er zijn talloze websites waarop je de nieuwste films volledig kunt bekijken. Deze streamingdiensten zijn vaak illegaal, omdat de eigenaren geen toestemming hebben van de rechthebbende(n) om films te publiceren. Via websites als www.primewire.ag en www2.zmovie.tw lukt het probleemloos om recente films te bekijken. Vaak is daar niet eens een account voor nodig. Dergelijke websites staan doorgaans vol met reclame waarmee de eigenaren geld proberen te verdienen.

Het is in dat geval een hele kunst om de juiste link te vinden waarmee je de videoweergave start. De kwaliteit van deze omstreden streamingdiensten is overigens meestal belabberd. Bovendien is er geen Nederlandstalige ondertiteling aanwezig. Houd er verder rekening mee dat dergelijke websites soms software op je pc proberen te installeren. Wanneer je evengoed een kijkje neemt, zorg dan in ieder geval dat de pop-upblocker van je browser is geactiveerd.

Veel websites bieden recente films illegaal aan.

Tip 03: Instatube

Wanneer je graag op een smartphone of tablet naar films wilt kijken, liggen de apps van YouTube en Dailymotion voor de hand. Voor iOS (iPhone en iPad) is er echter ook de app Instatube. Deze toepassing bundelt beide videodiensten in een gebruiksvriendelijke interface. Bovendien is ook het video-aanbod van Vimeo beschikbaar. Hierdoor hoef je niet in meerdere apps naar films te zoeken. De makers vragen wel een eenmalige bijdrage van 2,69 euro voor het downloaden van de app, dus je kijkt nét niet gratis. Open op je iPhone of iPad de App Store en zoek Instatube op.

Nadat je hebt betaald, open je de toepassing op het toestel. Tik op My Videos en kies linksonder voor het plusteken. Geef aan bij welke dienst je naar mooie films wilt zoeken. Tik vervolgens op Zoeken en typ full movie. Zodra je bevestigt met Zoek, verschijnt er een lijst met resultaten. Raak een titel aan om de weergave rechtstreeks te starten. Het is ook mogelijk om films aan een favorietenlijstje toe te voegen. Tik in dat geval achter het gewenste resultaat op het plusteken. Favoriete films vind je in Instatube terug bij het onderdeel My Videos.

Tip 03 Met Instatube heb je snel toegang tot de databases van YouTube, Dailymotion en Vimeo.

Muziek

Tip 04: Grooveshark

De meeste mensen kennen Spotify wel, maar er is ook een gratis tegenhanger die zeer de moeite waard is. Naar eigen zeggen bestaat de database van Grooveshark namelijk uit meer dan vijftien miljoen liedjes. Surf naar www.grooveshark.com en snuffel eens rond om aan de drukke gebruikersinterface te wennen. Typ bovenaan in het zoekvak de naam van een artiest, album of liedje. Tijdens het typen verschijnen de treffers al in beeld. Klik op het gewenste resultaat en gebruik de afspeelknop om naar een volledig muziekalbum of los liedje te luisteren.

Wil je nummers klaarzetten zodat je ze op een later moment kunt beluisteren? Sleep de liedjes dan naar de tijdelijke afspeellijst helemaal onderaan in beeld. Boven deze afspeellijst vind je het bedieningspaneel. Gebruik deze knoppen om de muziek te pauzeren of naar het volgende liedje te navigeren. Via Shuffle speel je de nummers van de afspeellijst in willekeurige volgorde af.

Tip 04 Luister naar je favoriete muziek door nummers naar de tijdelijke afspeellijst te slepen.

Tip 05: Muziek verzamelen

Een belangrijk nadeel van een tijdelijke afspeellijst is dat Grooveshark je favoriete liedjes bij een volgend bezoek alweer is vergeten. Een account stelt je in staat om eigen muziek te verzamelen en permanente afspeellijsten te maken. Klik rechtsboven op Account aanmaken. Vul je e-mailadres in en bedenk een wachtwoord. Bevestig vervolgens met Account aanmaken. Vul daarna je naam, geboortedatum en geslacht in. Je kiest daarna voor Ik ben klaar. Via e-mail heb je een bevestigingslink ontvangen. Klik op Verify Email om het account te bevestigen. Als alternatief is het ook mogelijk om via een Twitter- of Google-account in te loggen bij Grooveshark. Naar eigen inzicht staat het je vrij om nog meer informatie aan het profiel toe te voegen, al is dat niet per se nodig. Blader door de catalogus van Grooveshark en druk achter nummers op het vinkje om ze aan je collectie toe te voegen.

Via het hartje sla je liedjes op in je favorieten. Klik bovenaan op je profielnaam en kies voor Collectie of Favorieten om de toegevoegde nummers weer te geven. Via hetzelfde menu navigeer je achtereenvolgens naar Afspeellijsten / Maak Afspeellijst om leuke nummers in een lijst vast te leggen. Bedenk een naam en voeg eventueel een beschrijving toe. Kies daarna voor Maak afspeellijst. Je voegt nummers toe door ze naar de zojuist aangemaakte afspeellijst te slepen.

Tip 05 Een Grooveshark-account heeft vooral meerwaarde als je je favoriete muziek wilt verzamelen.

6 Reactie(s) op: 5 tips om gratis films en muziek te streamen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 25 september 2014 11:59 Anoniem
  wel grappig dat op de begeleidende foto het startscherm en logo enn Popcorn time getoond worden, en dat er in het artikel met geen woord over gerept wordt
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 25 september 2014 13:09 ardsur
  Grooveshark werkt fantastisch, zeker voor mij omdat Spotify in mijn regio niet wenst te werken. (ik denk dat Spot. zich te goed vind om zich hier te wagen) . Ik heb circa 90 afspeellijsten aangemaakt in de loop van de 5 of 6 jaar dat ik er gebruik van maak. sindsdien laat ik de cd in de kast staan, omdat het makkelijker en sneller is mijn muziek in Grooveshark af te luisteren, op computer en smartphone, via GP3 or wifi.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 30 maart 2015 11:24 paul1114
  Ik hou van muziek en films. Bedankt voor je info.
  Youtube biedt een aantal gratis films, en Dailymotion is een andere optie.
  Netflix is geweldig, maar je moet betalen.
  Zoals voor het luisteren naar de muziek, ik hou van spotify. Het biedt oneindig liedjes.
  En er zijn andere sites die het mogelijk maken om naar muziek te luisteren zonder advertenties. http://www.apowersoft.nl/spotify-alternatief.html
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 juni 2015 12:24 Anoniem
  Een andere manier om veel gratis muziek te streamen is door het gebruik van websites met rechtenvrije muziek. Hier vind je een hele lijst met dit soort sites: http://gratismuziekdownload.nl/download-websites/gratis-muziek-downloaden-de-beste-websites/ Je kunt daarnaas t ook veel gratis muziek downloaden op dezelfde manier. En het leukste is nog eens dat het volledig legaal is.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 oktober 2015 14:36 Anoniem
  World of downloads http://www.neverland.ws/
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 12 februari 2016 18:56 movietubenowfull
  I love these kinds of posts :D. One of my favorite ways to spend my spare time, I also like football and movies on http://www.movietubenowfull.com/.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.