Tips tegen anonieme bellers

Door: Stefanie Katzenbauer | 31 juli 2019 11:23

tips tegen anonieme bellers
How To

Anonieme bellers bellen zonder nummerherkenning. Dit zijn vaak telecom en marketing bedrijven die je iets willen verkopen. Hiervoor kun je je inschrijven in het bel-me-niet-register. Het kunnen natuurlijk ook mensen zijn die je niet wil spreken. Je ontvangt geen ongewenste telefoontjes meer met deze tips tegen anonieme bellers.

Bel-me-niet-register

Als je het vervelend vindt om door bedrijven gebeld te worden met aanbiedingen, kun je je inschrijven bij het Bel-me-niet-register. Hiermee ontneem je bedrijven de toestemming om jou te bellen. Let op: bedrijven waarvan je eerder diensten hebt afgenomen, mogen je wel nog bellen. Zorg ervoor dat je daarom ook altijd het ‘recht van verzet’ aanvinkt wanneer je je inschrijft.

Blokkeren met apps

Natuurlijk zijn er ook verschillende apps beschikbaar die je helpen om je binnenkomende telefoontjes te monitoren. Hiervoor bestaan zogenaamde call block apps. Natuurlijk kun je ook in de app die standaard op je telefoon zit nummer blokkeren. Ga hiervoor naar de ‘telefoon app’ en kies onder ‘instellingen’ voor ‘nummers blokkeren’. Onderstaande apps hebben wat meer opties en helpen je met anonieme bellers tegen te gaan en stellen je in staat om een lijst samen te stellen met telefoonnummers die juist wel of niet doorgelaten worden

Call Blocker – Calls Blacklist & True Caller ID

Deze app neemt het over van de standaard bel-app op je telefoon. Onder ‘settings’ kun je aangeven welke blokkades je wil doorvoeren. Hier kun je bijvoorbeeld kiezen om alle buitenlandse nummers te blokkeren, of telefoonnummers die niet in je contacten staan. Bij ‘My block list’ kun je handmatig nummers toevoegen die door de app geblokkeerd worden als deze je proberen te bellen. Ook hier kun je heel specifiek aangeven wat je wel en niet wil. Is het bijvoorbeeld een nummer uit je contactpersonen? Of een telefoonnummer dat begint met bepaalde cijfers zoals 0900? Met deze app bepaal je precies wie er wel en niet met jou kan bellen.  (Android)

tips tegen anonieme bellers

Call Control – Call Blocker

Ook Call Control neemt het over van de standaard bel-app van je telefoon. Een nadeel dat je direct tegenkomt bij deze app is dat je een account moet aanmaken voordat je verder kunt. Dat is met Call Blocker niet het geval. Daarnaast krijg je de eerste 7 dagen toegang tot de premium versie van de app. Daarna moet je betalen als je een advertentievrije ervaring wil. De app zelf is iets minder overzichtelijk dan Call Blocker maar dient hetzelfde doel: ook hier kun je tamelijk specifiek aangeven welke nummers jou niet langer kunnen bellen. In de Community van de app kunnen alle gebruikers telefoonnummers als spam markeren. Of dit echt waardevol is, mag je zelf bepalen. Waar het op neerkomt is dat jij hier in Nederland dus ook kunt zien welke telefoonnummer is Duitsland of Amerika mensen lastig vallen.  (Android/iOS)

tips tegen anonieme bellers

Truecaller

Truecaller is een prettige app die meteen op Nederlandse taal en regio afgestemd kan worden. Wel geldt voor deze app ook het nadeel dat je meteen een account moet aanmaken voordat je überhaupt verder kan. Verder word je ook nog gevraagd of ze je reclameaanbiedingen mogen sturen. Gelukkig kun je dit uitzetten, anders was het hele nut van de app nogal onlogisch. In de premiumversie van de app kun je onder andere gesprekken opnemen, de advertenties van de app uitschakelen en nog geavanceerder nummers blokkeren. Dit is echter niet noodzakelijk, met de gratis versie van de app kom je al een heel eind. Ook hier kun je contactpersonen, hele telefoonnummers, buitenlandse nummers en geheime nummers blokkeren.  (Android/iOS)

tips tegen anonieme bellers

3 Reactie(s) op: Tips tegen anonieme bellers

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 31 juli 2019 12:47 chrislaarman
  Het bel-me-niet register lijkt te helpen: ik heb twee nummers, en krijg misschien één ongewenste oproep per jaar.
  Anderzijds zou ik met (te sterke) blokkeringen van apps ook relevante oproepen uit de gezondheidszorg gemist hebben.
  Oftewel: bezint eer gij begint. :-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 augustus 2019 17:44 gkblijleven
  Bij een Fritzbox kun je het in het modem instellen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 1 augustus 2019 20:44 lremmers
  @gkblijleven
  Een modem dat oproepen voor je gsm kan regelen???
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.