Trump krijgt 11 miljoen Twittervolgers van @POTUS

Door: Daan Doedens | 10 november 2016 09:28

Twitter
Nieuws

Donald Trump krijgt de ruim 11 miljoen volgers op Twitter die nu nog aan Barack Obama toebehoren. Het account @POTUS (President Of The United States) wordt na Trumps inauguratie overgezet.

Trump begint straks wel met een schone lei. De tweets die Obama en zijn social media-team in de afgelopen acht jaar hebben verstuurd, worden gearchiveerd onder het account @POTUS44. Lees ook: Twitter schrapt gebruikersnamen bij aantal tweet-tekens.

Veel meer volgers

Het is overigens niet zo dat Trump staat te springen om die 11 miljoen volgers. Op zijn eigen persoonlijke account, @realDonaldTrump, heeft de toekomstige Amerikaanse president ook al 14 miljoen volgers. Dat is dan weer niets vergeleken met Obama's persoonlijke account: de teller van @BarackObama staat op 79 miljoen.

Netneutraliteit

Het is zeker niet het enige op tech-gebied dat gaat veranderen nu Trump de verkiezingen heeft gewonnen. Zo schoot de koers van de Bitcoin de hoogte in toen bekend werd dat Trump president ging worden - niet omdat Trump zoveel met digitale valuta heeft, maar omdat de Bitcoin altijd reageert op de gewone financiële beurs, die een flinke knauw kreeg door de verkiezingen.

Ook de netneutraliteit komt op de tocht te staan. Een deel van de Republikeinse Congresleden heeft al aangegeven niet geheel achter de wetgeving van vorig jaar te staan. Nu Trump in het Witte Huis komt en ook het Congres opnieuw voor het grootste deel Republikeins gekleurd is, valt nog te bezien of de nieuwe wet, die telecomproviders verbiedt bepaald dataverkeer voor te trekken voor eigen gewin, nog blijft bestaan.

Microsoft

Ook Microsoft heeft inmiddels een officiële reactie gegeven op de verkiezing van Trump. De techgigant feliciteert Trump met het aanstaande presidentschap en laat bij monde van CEO Satya Nadella weten dat het bedrijf achter de democratische verkiezing staat, en dat het belangrijk is dat de uitslag gerespecteerd wordt.

Brad Smith, chief legal officer bij Microsoft, ging wat uitgebreider in op de verkiezing. Hij prees de innovativiteit van zijn eigen bedrijf, maar drukt Trump ook op het hart dat die innovatie ook in de toekomst gewaarborgd moet blijven.

0 Reactie(s) op: Trump krijgt 11 miljoen Twittervolgers van @POTUS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.