'8 procent wil tv-abonnement opzeggen'

Door: De Telegraaf | 22 september 2015 22:15

Internet & Thuis

Acht procent van de Nederlanders verwacht in de komende twee jaar zijn of haar tv-abonnement op te zeggen. De voornaamste reden is dat steeds meer programma's ook via internet te zien zijn. Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper.

Het opzeggen van tv-abonnementen is in de Verenigde Staten al langer een opkomende trend. Het zogeheten cord-cutting is daar sowieso wat makkelijker omdat Amerikanen veel meer videodiensten tot hun beschikking hebben dan de gemiddelde Europeaan. Maar met Netflix, HBO, Videoland en andere streamingdiensten begint ook in Nederland makkelijker te worden om zonder kabelabonnement door het leven te gaan. Overigens is het loslaten van de kabelprovider vooral iets dat jongeren aanspreekt. Hoe jonger de tv-kijker hoe groter de kans dat hij van plan is het zonder tv-abonnement te gaan doen. Zo zegt 13 procent van jongeren tussen de 12 en 19 jaar waarschijnlijk geen kabelabonnement nodig te hebben.

2 Reactie(s) op: '8 procent wil tv-abonnement opzeggen'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 22 september 2015 23:15 darknessblade
  zolang hulu, discovery rewatch, en natgeotv en netflix usa hun volledige content hier niet beschikbaar stellen is tv nog steeds goedkoper
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 september 2015 20:00 Kasander
  Voor de meeste tv-kijkers is een raspberry pi met kodi (en de nodige uitzending gemist-addons) ruim voldoende.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.