Twitter bezuinigt en sluit kantoor in Amsterdam

Door: Rens Blom | 21 december 2016 10:41

Twitter
Nieuws

Twitter kampt met tegenvallende financiële resultaten en sluit per 1 januari zijn kantoor op de Zuidas in Amsterdam. Daar werd gewerkt aan de advertentieverkoop voor de Benelux.

De sluiting van het Nederlandse kantoor ging al maanden als gerucht, en vandaag heeft Twitter het bevestigd. Het maakt deel uit van een omvangrijke bezuinigingsronde die het social media platform uitvoert nadat het al jaren kampt met achterblijvende financiële cijfers.

Het kantoor in Nederland wordt op 1 januari gesloten, maar volgens een anonieme Twitter-bron van de NOS komen de ongeveer veertien medewerkers niet op straat te staan. Zij kunnen ergens anders aan de slag, mogelijk binnen Twitter. Het team dat in Nederland opereerde, verkocht voornamelijk advertenties die gebruikers van Nederland, België en Luxemburg te zien krijgen op Twitter. Twitter geeft aan die advertentieverkoop voortaan uit te besteden aan een externe partij.

Twitter-topmannen vertrekken

Niet alleen heeft Twitter te maken met tegenvallende financiële cijfers; het microbloggingplatform kampt ook met vertrekkende topmannen. De afgelopen twee jaar zijn een aantal belangrijke mensen weggegaan en is er een nieuwe ceo gekomen. Vandaag zijn er opnieuw twee hoge medewerkers opgestapt. Het gaat om de technisch directeur en een productleider, waar nog geen directe vervanging voor lijkt.

Bron: Engadget

0 Reactie(s) op: Twitter bezuinigt en sluit kantoor in Amsterdam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.