Twitter lanceert nieuwe tijdlijn

Door: telegraaf-nl | 11 februari 2016 10:55

Nieuws

Het was inmiddels al geen geheim meer, maar Twitter heeft op woensdag zijn nieuwe versie van de tijdlijn onthuld. Hierbij worden tweets niet in omgekeerd chronologische volgorde getoond, maar probeert een algoritme te voorspellen wat de gebruiker interessant vindt om te zien.

Twitter hoopt hiermee vooral nieuwe gebruikers aan zich te binden. Het bedrijf heeft al enige tijd te kampen met matige groei, vooral jongeren lijken het platform maar niets te vinden. Daarnaast is het makkelijker om bij een algoritmegestuurde tijdlijn advertenties te tonen.

Op de huidige versie van Twitter wordt een advertentie gewoon tussen de andere tweets getoond, waarna hij ook net zo hard naar beneden meezakt met de andere berichten. In de nieuwe 'timeline' is het wat makkelijker om hem bovenaan de lijst te plaatsen. De nieuwe tijdlijn is niet direct als standaard ingevoerd, maar is wel in te schakelen via de instellingen op de website door te kiezen voor 'toon me de beste tweets eerst'.

RIPTwitter-campagne

Gebruikers van het eerste uur zitten echter niet te wachten op deze nieuwe manier van tweets ordenen. Dat lieten zij al weten via de RIPTwitter-campagne die ze op het platform voerden toen de eerste geruchten erover naar buiten kwamen.

1 Reactie(s) op: Twitter lanceert nieuwe tijdlijn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 februari 2016 13:51 Anoniem
    Misschien moeten die debielen eens proberen wat geld op te halen. Hoe kan zoiets dat nog nooit een cent heeft opgeleverd zoveel jaar maar door blijven bestaan?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.