Twitter ontslaat opnieuw 300 werknemers

Door: Daan Doedens | 25 oktober 2016 09:22

Nieuws

Voor de tweede keer in een jaar tijd zit er een grote ontslagronde aan te komen bij Twitter. Het social mediabedrijf gaat zo'n driehonderd banen korten. Dat komt neer op acht procent van het totaal aantal werknemers.

Nog deze week moeten de ontslagen gaan vallen. Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen binnen het bedrijf. Twitter zelf heeft nog niet officieel gereageerd. Lees ook: Wat zijn Twitter Stickers en hoe gebruik je ze?

Tweede keer

Het is al de tweede keer in een jaar dat Twitter een flink deel van zijn werknemers op straat moet zetten. Vorig jaar verloren 336 mensen hun baan, toen bezuinigingen en tegenvallende groeicijfers de oprichter en destijds nieuwbakken CEO Jack Dorsey noopten tot het ontslaan van eveneens 8 procent van de werknemers.

Twitter-overname?

De ontslagen komen rond de bekendmaking van de kwartaalcijfers, komende donderdag. Het lijkt erop dat die cijfers niet gaan meevallen, zoals eigenlijk de afgelopen jaren steeds al het geval is. Er gingen zelfs stemmen op om het bedrijf in de etalage te zetten en te verkopen.

Grote bedrijven als Google, Disney en Salesforce zouden interesse hebben in de microblogdienst. Die eerste twee haakten echter al snel af, en ook Salesforce besloot uiteindelijk niet op het ogenschijnlijk zinkende schip te springen. De aandelen in het bedrijf daalden nog verder door die afketsende geruchten: het afgelopen jaar daalde de koers met zo'n 40 procent.

0 Reactie(s) op: Twitter ontslaat opnieuw 300 werknemers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.