Twitter stapt af van limiet 140 tekens bij foto's en video's

Door: Daan Doedens | 20 september 2016 09:28

Nieuws

Twitter stapt gedeeltelijk af van de limiet van 140 tekens. De begrenzing die Twitter stelt aan tweets geldt niet meer voor berichten waarin foto's en video's worden gebruikt. Het aantal tekens dat nodig is voor de media-url en quotes van andere gebruikers worden niet langer meegerekend in de 140 tekens die een gebruiker per tweet heeft.

Dat maakte Twitter bekend in, hoe kan het ook anders, een tweet. Twitter-gebruikers zitten vast aan een grens van 140 tekens die berichten kort en bondig moet houden, maar het is al langer bekend dat Twitter naar mogelijkheden zoekt om die limiet uit te breiden of te versoepelen. Lees ook: Zo stop je autoplay van video's op Facebook, Twitter en Instagram.

DM

Het is niet de eerste keer dat Twitter de regels versoepelt. Niet lang geleden zei het bedrijf de limiet van 140 tekens op DM's, privéberichten tussen gebruikers, vaarwel. Ook het embedden van andermans tweets in antwoorden in plaats van het direct kopiëren ervan zorgde ervoor dat gebruikers meer ruimte hebben om hun zegje te doen.

Het zijn manieren om de gestagneerde groei van het social medium weer een duwtje in de goede richting te geven. Twitter kampt al jaren weinig groeiende gebruikersaantallen en vooral jongeren zoeken hun heil meer in Instagram en Snapchat.

0 Reactie(s) op: Twitter stapt af van limiet 140 tekens bij foto's en video's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.