Veiliger op social media door tweestapsauthenticatie

Door: Martin Gijzemijter | 13 maart 2015 09:24

How To

Vroeger waren een gebruikersnaam en een wachtwoord voldoende om een online account te beschermen. Tegenwoordig is dat niet meer genoeg en is het belangrijk dat je extra maatregelen neemt. Een gehackt sociaal netwerk kan immers catastrofale gevolgen hebben. Bescherm jezelf met tweestapsauthenticatie.

Google

Tweestapsauthenticatie houdt het volgende in: zelfs al heeft een hacker je wachtwoord, dan nog kan hij niet zomaar je account in. Om deze mogelijkheid in te stellen bij Google ga je naar deze website en klik je op Aan de slag / Configuratie starten. Vervolgens geef je een telefoonnummer op waarnaar Google een code kan sturen. Deze heb je nodig wanneer je met Google inlogt op een apparaat waarmee je nog niet eerder bent ingelogd. Zonder die code kun je niet inloggen op een andere plek dan waar je dat gebruikelijk doet, en een hacker zal dat evenmin kunnen. Vul je mobiele telefoonnummer in en klik op Code verzenden. Vul de code in die je ontvangt en klik op Verifiëren. Je account is nu beveiligd door middel van tweestapsauthenticatie.

Stel tweestapsauthenticatie in bij Google, en zelfs met je wachtwoord kunnen hackers niet bij je account.

Facebook

Facebook gebruikt dezelfde methode als Google, met dit verschil dat je de code ook kunt laten genereren door de Facebook-app op je mobiele telefoon. Log in bij Facebook en klik rechtsboven op het uitklapmenu en vervolgens op Instellingen / Beveiliging. Op de pagina die nu verschijnt, klik je op Aanmeldgoedkeuringen. Plaats een vinkje bij de optie Om een beveiligingscode vragen, vul je telefoonnummer in en schakel indien gewenst de optie Codegenerator gebruiken in. Vul de code in die Facebook je stuurt om je nummer te bevestigen. Sla je wijzigingen op, en ook Facebook is nu dubbel beveiligd.

Ook Facebook ondersteunt inloggen met een op je smartphone gegenereerde code.

Twitter

Tot slot biedt ook Twitter de mogelijkheid om je account via je smartphone te beschermen. Log in, klik op je profielfoto rechtsboven en vervolgens op Instellingen / Beveiliging en privacy. Klik nu op Telefoon toevoegen, vul je nummer in en klik op Doorgaan, waarna je de verificatiecode in het veld typt en klikt op Telefoon activeren. Klik vervolgens weer op Beveiliging en privacy en plaats een vinkje bij Inlogverificatieverzoeken verzenden naar mijn telefoon. Er wordt nu een testcode verstuurd, en zodra je deze bevestigt, is de tweestapsauthenticatie ingesteld.

Bescherm je tegen hackers van je Twitter-account: stel ook hier tweestapsauthenticatie in.

0 Reactie(s) op: Veiliger op social media door tweestapsauthenticatie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.