5 apps voor op je smart-tv

Door: Laura Kempenaar | 12 maart 2020 09:35

Smarttv
How To

Eindelijk is het zo ver, na acht jaar heb je besloten om je oude televisie in te ruilen voor een modern, gloednieuw exemplaar. Je wil natuurlijk meteen beginnen met kijken, maar wat maakt zo’n smart-tv eigenlijk zo smart?

Heel simpel gezegd is een smart-tv al slim omdat hij verbonden is met het internet. Je kunt er daardoor YouTube mee kijken, op internet browsen en bijvoorbeeld apps installeren zoals op een smartphone. Natuurlijk kun je er alsnog mee waar televisies voor gemaakt zijn: televisie kijken. Maar het is natuurlijk net iets leuker om dan Netflix te kijken of YouTube zonder dat je daarvoor je smartphone nodig hebt en het te chromecasten. Deze apps kun je dan ook het beste meteen op je televisie zetten, als je veelvuldig gebruikmaakt van streaming. Er zijn echter meer apps die niet misstaan op de gemiddelde smart-tv:

Spotify

Veel mensen luisteren Spotify alleen via hun smartphone, maar het kan ook op andere manieren. Veel televisies die nu in de winkel staan, kunnen gebruikmaken van de Spotify-app. Zo kun je via je televisie muziek streamen. Zeker als je behoefte hebt aan muziek, maar de weinige concertregistraties die op Netflix staan even zat bent, dan biedt de Spotify-app op je televisie een mooie interface om aan te zetten tijdens bijvoorbeeld een feestje.

Ted

Wat is nou eigenlijk een goed leven? Wat is het geheim van gelukkig zijn op werk? Ted-talks zijn net als kattenfilmpjes: als je eenmaal begint met kijken, dan ben je zo drie uur verder. Alleen voed je hiermee niet alleen je hart, maar ook je brein. Je kunt natuurlijk Ted-talks kijken op YouTube, maar het is net even makkelijker via de Ted-app. Hierin kun je per onderwerp zoeken en heb je meteen alle Ted-video’s bij elkaar. En het fijne is: dat kan gewoon gratis.

Tedtalks

Google Play Movies

We zijn erg gewend om bijvoorbeeld Pathé Thuis te gebruiken als we een film willen kijken die niet op Netflix staat. Echter is er nog iets anders waarmee je films kunt huren of kopen, namelijk Google Play Movies. Als je een Android-telefoon hebt, dan ben je bekend met de Play Store: dit is de filmversie ervan. Het is een soort virtuele videotheek die altijd geopend is en dus altijd te benaderen is via je televisie, als je de app tenminste installeert. Bovendien, als je enquêtes van Google maakt in hun speciale ambassadeursprogramma, dan krijg je ook vaak tegoed voor Google Play: dat kun je mooi hiervoor gebruiken.

Amazon Prime Video

Heb je een Amazon Prime-account? Dan raden we je met klem aan om Amazon Prime Video op je televisie te installeren. Niet iedereen weet het, maar met een Prime-account heb je gratis toegang tot de enorme film- en seriebieb van Amazon. Je kunt dan dus net als via Netflix originele series kijken van Amazon zelf, of kiezen voor andere bekende films en series. Er staan heel veel pareltjes op, dus waarom jezelf beperken tot Netflix? Daarnaast is met de komst van Amazon.nl het nog aantrekkelijker geworden.

Naast de Amazon Prime Video streamingdienst krijg je nog een aantal voordelen. Zo worden alle producten die je via Amazon.nl koopt gratis bezorgd, kun je gebruik maken van de Amazon foto-cloudopslag en krijg je extra's op het streamingplatform Twitch. Heb je nog geen Amazon Prime, dan kan het de moeite waard zijn dit alsnog te nemen: een abonnement kost 2,99 euro per maand, de eerste 30 dagen kun je Prime gratis proberen.

Amazon Prime serie

NPO Start

Het is nu eenmaal populaire koffie-automaatpraat: de laatste aflevering van Boer zoekt Vrouw of de kneuterigheid in Heel Holland Bakt. De publieke omroep heeft als groot voordeel dat je bijna alles altijd wel kunt terugkijken. Hierdoor hoef je niets te missen. Helemaal als je de NPO Start-app alvast op je televisie hebt staan, dan heb je binnen mum van tijd het journaal gestart of die laatste aflevering van De Wereld Draait Door.

0 Reactie(s) op: 5 apps voor op je smart-tv

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.