Volg de kerstman live met Santa Tracker

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 20 december 2013 12:11

How To

Of de kerstman bestaat? Tja, dat is natuurlijk niet aan ons om te bepalen. Google denkt echter zeker te weten dat de vriendelijke roodgemutste man wel degelijk bestaat, en is zelfs op de hoogte van zijn locatie.

Kerstman en Google Maps

Dat Google de beschikking heeft over deze informatie is natuurlijk niet zo heel vreemd, het bedrijf heeft de hele wereld in kaart gebracht, en kan op die manier heel eenvoudig zien waar de Amerikaanse kerstheld zich bevindt.

Wie daags voor kerst de site bezoekt, ziet een timer waarin wordt aangegeven hoe lang het duurt voordat de kerstman zijn motoren (eh rendieren) start, en zijn slee de lucht instuurt. Daarna kun je heel precies volgen waar de beste man zich bevindt. Ontzettend leuk gedaan, en heel fijn dat Google in deze tijden van bezuiniging nog lekker investeert in leuke initiatieven die niet direct geld in het laatje brengen.

Je kunt de kerstman live volgen via de officiële Santa Tracker van Google.

Adventskalender

De Santa Tracker is leuk, maar de kerstsite van Google heeft nog veel meer voor ons in petto. De site is namelijk ook een heuse adventskalender. Tot en met kerst vind je elke dag een verrassing op de site, in de vorm van een spelletje of een andere leuke kerstgadget zoals de mogelijkheid om een persoonlijke voicemail, e-mail responder te laten maken voor de kerstman, enzovoort.

Heb je een Chromecast? Dan geeft Google als extra suggestie dat het leuk en gezellig is om rond de feestdagen je televisie op te leuken met de Santa Tracker.

Kun je niet wachten tot kerst? Vermaak je dan met de Google Adventkalender.

1 Reactie(s) op: Volg de kerstman live met Santa Tracker

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 27 december 2013 11:10 Anoniem
    De kerstman is een veramerikaanste Sinterklaas, een belachelijk figuur. Wij houden het bij de echte kerstgedachte dat Jezus is geboren.
    ERNST
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.