Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Zo pas je iedere website aan met Shrturl.co

Door: Martin Gijzemijter Martin | 24 november 2014 11:30

How To

Er is een website waarmee je plaatjes en teksten op andere sites kunt aanpassen (een effect dat je uiteraard alleen zelf ziet). Nuttig als je graag wilt laten zien aan een website-ontwerper hoe je een bepaalde website graag anders zou zien. Maar het is ook hilarisch om grappen mee uit te halen.

Het is ideaal voor mensen die jarig zijn. Wat is er nu leuker dan je eigen artikel op de voorpagina van je favoriete digitale krant? Als je dat moet gaan doen in Photoshop ben je uren bezig en ziet het er waarschijnlijk nog steeds nét niet perfect uit. Met de website Shrturl.co ziet het er wél perfect uit, want je bouwt de site niet na, je past hem gewoon aan. Om een website aan te kunnen passen, zet je de url van de website in het tekstveld op Shrturl.co en klik je vervolgens op Edit.

Vul de url van de website in op Shrturl.co om naar het bewerkscherm te gaan.

Site aanpassen

Je komt vervolgens terecht op de site die je hebt ingevuld, die identiek is aan de site die je verwacht te zien, met één verschil: ditmaal kun je de teksten en afbeeldingen niet alleen lezen, je kunt ze ook bewerken. Uiteraard, en dat melden we er direct even bij, is het niet zo dat anderen deze wijzigingen ook kunnen zien, het gebeurt alleen op je eigen computer.

Om een tekst aan te passen, klik je simpelweg op het stuk tekst dat je wilt aanpassen en vult daar je eigen tekst in. Ook afbeeldingen kun je aanpassen, maar dat is iets ingewikkelder. Wanneer je op één van de afbeeldingen klikt, verschijnt er een pop-up waarin je de URL naar een andere afbeelding kunt invullen. Het is dus wel de bedoeling dat de afbeelding die je wilt plaatsen al ergens online staat, anders kan de site hem niet vinden. Bovendien is het belangrijk dat de afmetingen ongeveer gelijk zijn, anders loopt de opmaak in de soep.

Tekst en afbeeldingen kun je nu vrij eenvoudig aanpassen.

Aangepaste site delen

Wil je toch graag het resultaat aan anderen laten zien? Bijvoorbeeld omdat het voor een verjaardag is bedoeld? Dan klik je onderin op Save and Finish. Je komt dan op een pagina terecht waar je je e-mailadres in kunt vullen. Wanneer je vervolgens op Send klikt krijg je een speciale Shrturl link die je naar anderen kunt sturen. Zij zullen vervolgens de pagina zien die je hebt gemaakt.

Met behulp van een speciale URL kun je je werk delen.

1 Reacties op: Zo pas je iedere website aan met Shrturl.co

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 2 jaren, 11 maanden geleden
    echt grappig dit!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.