Amazon experimenteert met bezorging via drones

© PXimport

Amazon experimenteert met bezorging via drones

Geplaatst: 2 december 2013 - 11:22

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie ID.nl

De Amerikaanse online winkel Amazon experimenteert met het bezorgen via drones (minivliegtuigjes zonder bemanning). Dat liet CEO Jeff Bezos vannacht weten in een uitzending van 60 Minutes op de Amerikaanse televisie.

In de uitzending op de Amerikaanse televisie liet Bezos beelden zien uit het R&D lab van Amazon. Daarin zien we een octocopter (dat is slechts één voorbeeld van een drone) die voorzien is van een "bagageruimte". Het ding kan een bestelling dragen van ongeveer 2,5 kilo.

Bij Amazon zou 86 procent van de bestellingen in de gewichtsklasse tot 2,5 kilo vallen; het lijkt dus niet onlogisch om dit grootschalig aan te gaan pakken.... De dienst heeft al een naam ("Prima Air") en het filmpje maakt heel wat los op het internet, het is inmiddels al 1,7 miljoen keer bekeken. Nieuwsgierig? Bekijk het YouTube filmpje hieronder.

De actieradius is nog wat beperkt, aldus Numrush: slechts een kleine 17 kilometer. CEO van Amazon Bezos ziet vooral kansen in drukke steden, waar vanzelfsprekend ook een groot deel van de klantenkring van Amazon.com zich bevindt.

Gaat dit morgen gebeuren? Nee. Het duurt nog zeker een jaar of 4, 5 totdat dit werkelijkheid wordt. Er zijn waarschijnlijk nog wel wat veranderingen nodig aan luchtverkeerswetten, etcetera enzovoort. De FAA, het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, moet dergelijke drones zoals in het bovenstaande filmpje, bovendien eerst nog toestaan.

Haalbare kaart?

Wat denken jullie, is dit een haalbare kaart of een proefballonnetje van Amazon.com dat geen enkele kans van slagen heeft om grootschalig te worden ingezet in e-commerce?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten