Amazon experimenteert met bezorging via drones

Door: matthijs-van-den-broek | 02 december 2013 13:22

Amazon
Nieuws

De Amerikaanse online winkel Amazon experimenteert met het bezorgen via drones (minivliegtuigjes zonder bemanning). Dat liet CEO Jeff Bezos vannacht weten in een uitzending van 60 Minutes op de Amerikaanse televisie.

In de uitzending op de Amerikaanse televisie liet Bezos beelden zien uit het R&D lab van Amazon. Daarin zien we een octocopter (dat is slechts één voorbeeld van een drone) die voorzien is van een "bagageruimte". Het ding kan een bestelling dragen van ongeveer 2,5 kilo.

Bij Amazon zou 86 procent van de bestellingen in de gewichtsklasse tot 2,5 kilo vallen; het lijkt dus niet onlogisch om dit grootschalig aan te gaan pakken.... De dienst heeft al een naam ("Prima Air") en het filmpje maakt heel wat los op het internet, het is inmiddels al 1,7 miljoen keer bekeken. Nieuwsgierig? Bekijk het YouTube filmpje hieronder.

De actieradius is nog wat beperkt, aldus Numrush: slechts een kleine 17 kilometer. CEO van Amazon Bezos ziet vooral kansen in drukke steden, waar vanzelfsprekend ook een groot deel van de klantenkring van Amazon.com zich bevindt.

Gaat dit morgen gebeuren? Nee. Het duurt nog zeker een jaar of 4, 5 totdat dit werkelijkheid wordt. Er zijn waarschijnlijk nog wel wat veranderingen nodig aan luchtverkeerswetten, etcetera enzovoort. De FAA, het bureau van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, moet dergelijke drones zoals in het bovenstaande filmpje, bovendien eerst nog toestaan.

Haalbare kaart?

Wat denken jullie, is dit een haalbare kaart of een proefballonnetje van Amazon.com dat geen enkele kans van slagen heeft om grootschalig te worden ingezet in e-commerce?

3 Reactie(s) op: Amazon experimenteert met bezorging via drones

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 2 december 2013 14:20 Anoniem
  Het kan wel handig zijn bij adressen met een lange oprit. effe een telefoontje naar de betreffende klant, checken of hij of zij thuis is, de bezorger hoeft niet helemaal terrein op tot de voordeur, en de klant hoeft niet helemaal naar de toeganspoort te komen, en de pakketbezorger kan het pakketje zo tot de voordeur afleveren. Zoals in het filmpje, Oké het misschien wat minder persoonlijk, Maar dan zijn wel meerdere services in deze tijd van toenemende digitalisering.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 december 2013 18:40 darknessblade
  de technologie voor robot bezorging is er al, maar in de praktijk met honderden verschillende drones zal het moeilijker gaan dan met 1 drone
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 2 december 2013 21:48 Anoniem
  gaat em niet worden denk ik want als het naar beneden valt wat dan?of ze schieten het uit de lucht? wie tekent er voor de aflevering?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.