Werken met bestandsaanvragen in Dropbox

Door: Martin Gijzemijter | 26 augustus 2015 07:53

How To

Wanneer iemand je een bestand moet sturen, dan is WeTransfer een veelgebruikte manier. Maar wist je dat dat ook gewoon via Dropbox kan?

Dat je anderen toegang kunt geven tot een map in Dropbox om op die manier bestanden naar je te kunnen sturen, dat wist je waarschijnlijk al. Maar het is sinds enige tijd ook mogelijk om mensen direct vanuit Dropbox een uitnodiging te sturen om bepaalde bestanden naar je Dropbox-account te uploaden. Deze functie heet Bestandsaanvragen, en is een supervoudige manier om bijvoorbeeld, alle vakantiefoto's te verzamelen van alle mensen met wie je op vakantie was (uiteraard is dit maar één van de vele doeleinden). Lees ook: Zo maak je Dropbox veiliger zonder een cent uit te geven.

Bestanden aanvragen

Om een bestand aan te vragen via Dropbox, surf je naar www.dropbox.com en log je in met je account. Vervolgens zie je in het linkerdeelvenster onderaan de optie File requests. Klik daarop en klik vervolgens op Create a file request op de pagina die verschijnt. Vervolgens verschijnt er een popup. In het veld What are you requesting vul je de beschrijving in van het bestand of de bestanden die je aanvraagt. Denk goed na over de naam, want de naam die je hier intypt is de naam van de map in Dropbox waarin de bestanden worden geplaatst. Eventueel kun je handmatig een andere map selecteren door te klikken op Change folder. Vervolgens klik je op Next. In de pagina die daarna verschijnt zie je een link naar de map, die je aan de mensen kunt sturen aan wie je het bestand / de bestanden wilt aanvragen. Je kunt er ook voor kiezen om de e-mail-adressen in te vullen in het veld Or we can email them for you, zodat je niet apart nog een mailtje hoeft op te stellen.

In Dropbox kun je eenvoudig bestanden aanvragen.

Goed om te weten: de maximumgrootte van een bestand is 2 GB (of 10 GB voor een Pro-account), jij bent de enige die de geüploade bestanden kunt zien en de personen die je een uitnodiging stuurt hoeven zelf geen Dropbox-account te hebben.

2 Reactie(s) op: Werken met bestandsaanvragen in Dropbox

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 27 augustus 2015 22:03 Kasander
  Kijik, dit zijn nou handige tips waar je wat aan hebt!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 oktober 2015 19:13 Anoniem
  Super
  Gaan werken direct gebruiken
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.