WhatsApp beveiligen met vingerafdruk

Door: randolf-bouwma | 14 augustus 2019 09:26

WhatsApp
How To

WhatsApp-gesprekken zijn doorgaans erg persoonlijk en het is dan ook logisch dat je de inhoud wil afschermen voor anderen. Een van de manieren waarop je dat doet, is door WhatsApp te beveiligen met je vingerafdruk. Dat kon al op iPhones, nu is het ook mogelijk op Android-smartphones. In dit artikel leggen we je uit hoe het werkt.

Op het moment van schrijven is de functie alleen nog maar beschikbaar voor de bètaversie, waarvoor je je apart dient aan te melden. WhatsApp-bètatester worden doe je normaal gesproken via de eerdere link, maar er worden al een poosje geen nieuwe aanmeldingen meer geaccepteerd. Ben je nog geen tester, dan heb je dus nog even geduld nodig tot de vingerafdrukbeveiliging ook naar de reguliere WhatsApp-versie wordt uitgerold.

Zorg ervoor dat je versie 2.19.222 of hoger draait. Weet je het versienummer van jouw WhatsApp niet? Je vindt de informatie onder Instellingen, Help, Over.

WhatsApp vingerafdruk beveiliging instellen

WhatsApp-vingerafdrukbeveiliging instellen op Android

Open WhatsApp en tik rechts bovenin op de drie bolletjes. Een menuutje klapt uit. Tik onderaan op Instellingen, gevolgd door Account, Privacy. De onderste optie in dit menu - mogelijk moet je een stukje scrollen - is Vingerafdrukvergrendeling. Standaard is deze Uitgeschakeld.

Duik dit menu in en zet het schuifje aan achter Ontgrendelen met vingerafdruk. Houd daarna je duim op de fysieke scanner van je telefoon, zoals je vermoedelijk ook je toestel normaliter ontgrendeld. Op zich ben je nu klaar, maar er komen ook wat opties bij.

Zo is in te stellen hoe vaak je wil dat om een vingerafdruk wordt gevraagd. Om de minuut, om het half uur of zelfs iedere keer dat WhatsApp opent. Zet je daarnaast het schuifje uit achter Inhoud tonen in meldingen, dan worden notificaties op het homescherm geanonimiseerd.

Op iPhones was het al langer mogelijk om je Touch ID te gebruiken om het WhatsApp te vergrendelen. Ga daarvoor binnen de app naar Instellingen, Account, Privacy, Schermbeveiliging en zet het vinkje bij Vraag om Touch-ID aan. Je kunt er ook voor kiezen Face ID te gebruiken, dan ontgrendel je de app met Apple's gezichtsherkenning.

WhatsApp vingerafdruk beveiliging instellen
WhatsApp vingerafdruk beveiliging instellen

Tweestapsverificatie

Wil je de app nog verder dichttimmeren voor onbevoegden, dan kun je tweestapsverificatie voor WhatsApp instellen. Dat ken je waarschijnlijk wel van e-mailaccounts en dergelijke. Toegang is dan alleen te verkrijgen na het invoeren van een extra pincode.

Je vindt de optie onder Instellingen, Account , Verificatie in twee stappen. Wil je meer weten, dan verwijzen we je graag door naar het volgende artikel: Zo kun je tweestapsverificatie in WhatsApp instellen.

0 Reactie(s) op: WhatsApp beveiligen met vingerafdruk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.