Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

XS4ALL biedt betere deal glasvezel dan moeder KPN

Door: | 03 juli 2014 17:00

None
Internet & Thuis

KPN en XS4ALL trekken hun dsl- en glasabonnementen gelijk, maar bij XS4ALL kunnen glasklanten even snel down- als uploaden. Glasabonnees van KPN moeten daarvoor juist bijbetalen.

Zowel KPN en XS4ALL gooien hun abonnementen op de schop. Klanten krijgen geen keuze meer tussen dsl of glasvezel, als glas mogelijk is krijgen ze dat. Het gaat primair alleen nog maar om een beperkt aantal pakketten met verschillende snelheden.

Glas niet meer onderscheidend

Opmerkelijk genoeg heeft KPN daarbij de standaard glasabonnementen zwaar asymmetrisch gemaakt, de upload is in de meeste gevallen nog maar één tiende van de downloadsnelheid. Dat terwijl symmetrie (dezelfde down- als uploadsnelheid) nu juist een van de unique selling points van glas is, constateert telecomanalist Tim Poulus. Er zijn meer wenkbrauwen die fronzen:

KPN-klanten op glas kunnen overigens wel symmetrisch surfen, maar moeten daarvoor bijbetalen. Dochter XS4ALL pakt het iets anders aan. Terwijl de prijzen van de dsl- en glasabonnementen ook daar gelijk worden getrokken, krijgen glasklanten voor het zelfde geld wel een symmetrische verbinding, terwijl de dsl-klanten het met hun traditioneel zeer beperkte uploadsnelheid moeten doen.

2 Reacties op: XS4ALL biedt betere deal glasvezel dan moeder KPN

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 3 jaren geleden
  Toch blij dat ik al jaren bij XS4ALL zit
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 3 jaren geleden
  XS4all TV wordt ook hoger gewaardeerd dan het TV product van KPN, tot frustratie van het topmanagement van KPN. XS4all wordt (nog) niet geremd door moederbedrijf KPN. Hopelijk blijft dat nog even zo :-)
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.