Zet je NAS in als beveiligingssysteem

Door: Maikel Dijkhuizen | 30 november 2016 07:10

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

11 Alarmmeldingen instellen

Zodra één van de aangesloten camera’s beweging detecteert, wil je waarschijnlijk wel een alarmbericht ontvangen. Klik hiervoor in het hoofdmenu van Surveillance Station op Melding. Je hebt hier gelegenheid om automatisch notificaties van gebeurtenissen via e-mail, sms en pushberichten te versturen. Bij E-mail vul je een of meer e-mailadressen in waarop je meldingen wilt ontvangen. Voer ook de juiste onderwerpregel in, zodat je meteen weet dat het om een bericht van Surveillance Station gaat. Belangrijk is verder dat je een serviceprovider instelt om de e-mails te versturen. Dat kan een Gmail- of Outlook.com-adres zijn, maar je kunt ook zelf een SMTP-server configureren. Fijn is dat je desgewenst direct een snapshot van de gebeurtenis ontvangt. Via Een bericht verzenden controleer je de werking. Alarmmeldingen via sms zijn alleen mogelijk wanneer je jezelf aansluit bij de Amerikaanse provider Clickatell. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Handiger is om via de app DS cam pushberichten te ontvangen. Klik op Pushservice en zet een vinkje voor Meldingen voor mobiele apparaten inschakelen. Via Opslaan kies je voor Gekoppeld DS cam beheren. Controleer of het juiste mobiele apparaat staat geregistreerd en verstuur eventueel een testbericht.

12 Gebeurtenissen

Je bepaalt vervolgens zelf van welke gebeurtenissen je een alarmmelding ontvangt. Open het tabblad Instellingen en bestudeer de lijst met gebeurtenissen. Bij iedere gebeurtenis kun je een vinkje zetten onder E-mail, SMS en/of Mobiel. Het ligt voor de hand om in ieder geval de optie Beweging gedetecteerd en Geluid gedetecteerd aan te vinken, zodat je meteen op de hoogte bent van verdachte activiteiten in en rondom je woning. Je kunt verder ook systeemmeldingen ontvangen, bijvoorbeeld wanneer de cameraverbinding is verbroken of als de opname is mislukt. Via Bewerken / Schema geef je ook aan op welke tijdstippen je wel of geen meldingen wilt ontvangen. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

12 Bij belangrijke gebeurtenissen stuurt Surveillance Station een e-mail en/of pushbericht.

13 Gebruikers toevoegen

Wellicht wil je het bewakingsnetwerk niet in je eentje beheren. In dat geval geef je andere gezinsleden of medewerkers eenvoudig toegang tot de beelden. Klik in het hoofdmenu van Surveillance Station op Gebruiker om een extra deelnemer toe te voegen. Je stelt hiervoor een gebruikersnaam, wachtwoord en profielfoto in. In de volgende stap selecteer je een rechtenprofiel. Je kunt iemand Toeschouwer maken, zodat de persoon in kwestie alleen toegang heeft tot de livebeelden. Je kunt ook het rechtenprofiel Manager toewijzen, waarna er toegang is tot alle instellingen. Stel je liever zelf de gewenste rechten in? Kies dan voor een nieuw rechtenprofiel en maak een keuze.

I/O-modules

Synology Surveillance Station ondersteunt het gebruik van diverse I/O-modules (input/output). Dit zijn apparaten waarmee je het bewakingsnetwerk kunt uitbreiden. Denk hierbij onder meer aan sloten, lampen, schakelaars, schijnwerpers en bewegings- en rook-detectoren. Door actieregels in te stellen, worden de I/O-modules actief bij specifieke gebeurtenissen. Het is mogelijk om het gedrag van verschillende apparaten op elkaar af te stemmen, zodat je een volwaardig domotica-systeem opbouwt.

14 Opnames

Surveillance Station beschikt over een handig hulpmiddel om opgenomen beelden terug te kijken. Via het onderdeel Opname staan alle video’s netjes onder elkaar, maar voor het opzoeken van een specifiek moment kun je beter uit de voeten met Tijdlijn. Je selecteert in de kalander de juiste dag, waarna je de schuifregelaar gebruikt om het exacte tijdstip te kiezen. Via de zoomknoppen onderaan vergroot je de tijdspanne van de tijdlijn, zodat je nog nauwkeuriger kunt zoeken. Gebruik de mediaknoppen om de beelden frame voor frame te bekijken. Via Beheer kun je gelijktijdig opnames van meerdere IP-camera’s bij een specifiek tijdstip bestuderen. Verken vooral ook de opties bij Slim zoeken. Hiermee spoor je vlot bewegingsmomenten en vreemde objecten op. Na het invoeren van de zoekcriteria laat Surveillance Station alle relevante momenten zien.

14 Het onderdeel Tijdlijn helpt je om snel gebeurtenissen op te zoeken.

Camera als beveiliging

Eén van de gebruiksdoelen van een IP-camera is uiteraard beveiliging. Toch is het goed om je te realiseren dat een camera alleen niet voldoende is om van een gedegen beveiliging te kunnen spreken. Daarvoor zijn zaken zoals sensoren op deuren en ramen, een sirene en rookmelders ook van belang. Het is het samenspel van al deze onderdelen dat ervoor zorgt dat je kunt spreken van een beveiligingssysteem. Met alleen een camera ben je bijvoorbeeld altijd te laat als er ingebroken wordt, terwijl sensoren gekoppeld aan een sirene preventief kunnen werken. Op pagina ## zie je meer producten om je huis te beveiligen.

0 Reactie(s) op: Zet je NAS in als beveiligingssysteem

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.