Zo doe je dat: Inloggen met meerdere accounts

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 08 januari 2014 09:17

How To

Stel je moet even inloggen op een ander Twitter-account (bijvoorbeeld dat van je werk) of een ander Facebook-account, maar je hebt geen zin om uit te loggen uit je huidige account. Dat kan heel frustrerend zijn, want standaard is dat niet mogelijk. Toch kun je dit obstakel vrij eenvoudig omzeilen.

Gebruik meerdere browsers

De eenvoudigste methode is verreweg het gebruik van verschillende browsers. Zo kun je bijvoorbeeld Firefox gebruiken om in te loggen met je privétwitter, en Internet Explorer om in te loggen op het account dat je zakelijk gebruikt.

Deze methode is in sommige gevallen extra nuttig, omdat je heel eenvoudig kunt onthouden welke browser je voor welk account gebruikt, zodat je voorkomt dat je een privébericht plaatst vanuit je werkaccount of andersom. Uiteraard kun je ook nog Chrome gebruiken voor een derde account, of nóg een andere browser voor een vierde, vijfde, enzovoort.

Gebruik meerdere browsers voor verschillende accounts, wel zo handig.

Gebruik private browsing

De meeste grote browsers hebben een functie ingebouwd waarmee je een nieuwe private browsersessie kunt starten. Het voordeel van zo'n sessie is dat het anoniem is, en men je in principe niet meer kan volgen. Bijkomend voordeel is dat je daardoor ook in staat bent om een tweede sessie te starten in dezelfde browser, zodat je met een ander account in kunt loggen op de dienst van je keuze, zonder dat je andere account wordt uitgelogd.

In Firefox start je een private browser sessie met de toetsencombinatie Ctrl + Shift + P, in Chrome met Ctrl + Shift + N en in Internet Explorer wederom met Ctrl + Shift + P. Wanneer je de sessie overigens sluit, is alle informatie die daarin was opgeslagen verloren.

Met private browsing kun je ook heel eenvoudig een tweede account gebruiken.

Gebruik extensies

Werken de bovenstaande twee methoden niet prettig voor je, dan zijn er altijd nog extensies te downloaden die je helpen inloggen met verschillende accounts. Voor Firefox is er bijvoorbeeld de extensie Multifox, een extensie waarmee je verschillende profielen kunt aanmaken binnen Firefox, om zo met verschillende accounts in te loggen. Voor Chrome is er MultiLogin. Gebruik je Internet Explorer, dan dien je een van de eerste twee opties te proberen.

Tot slot bieden de verschillende extensies uitkomst.

2 Reactie(s) op: Zo doe je dat: Inloggen met meerdere accounts

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 januari 2014 10:30 Anoniem
  Ik mis nog een belangrijke tip…
  Indien je al Chrome gebruikt, dan kun je ook profielen maken. Zo kun je een werk-profiel en een privé-profiel maken. Dankzij de kleurrijke icoon, zie je meteen in welke profiel je werkt. Zo hou je de boel geschieden en je kan praktisch ontelbare profielen tegelijk gebruiken.
  Ikzelf gebruik dit al een tijd zo en ben er zeer content mee.
  Verder kun je de incognito - modes gebruiken, zoals hierboven beschreven. De voordeel daarvan, is dat er geen bewijs op de PC terug te vinden meer is. Dan zou je baas niet kunnen zien, dat je wellicht stiekem Facebook o.i.d. gebruikt. Echter bedenk dat de netwerkbeheerder van je werk je internetgebruik kan bijhouden en nakijken, dus waan je niet 100% veilig.
  Suc7 ermee!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 januari 2014 11:17 Oscar
  Big Brother is watching you…
  Tja, dan roepen moraal ridders wel dat de werkgevers de zogenaamde privacy van de werknemer zouden schenden, Maar ja,….Het netwerk is wel van de werkgever, en die heeft zodoende het recht te weten wat er nou op zijn netwerk gebeurd. En als het wettelijk niet zou mogen, dat wordt dat arbeidstechnisch, juridisch wel mogelijk gemaakt, door een extra regeltje, in de arbeidsvoorwaarden van de arbeidsovereenkomst toe te voegen, waar je wel (vrijwillig) mee akkoord zal moeten gaan, anders kun je wel fluiten naar de job….. …..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.