Zo krijg je meer privacy op LinkedIn

Door: Martin Gijzemijter | 22 november 2019 17:25

How To

LinkedIn is een prachtig platform waar we ons van onze beste kant laten zien in de hoop dat het ons verder helpt op ons carrièrepad. Maar je van je beste kant laten zien betekent natuurlijk niet dat iedereen ook echt alles van je hoeft te weten. Gelukkig heb je bij LinkedIn redelijk veel controle over wat er wel en niet kan en wordt getoond.

Privacy

Wanneer je inlogt bij LinkedIn, klikt op de profielfoto en daarna op Instellingen en privacy, dan word je naar een pagina gebracht met bijzonder veel instellingen, onderverdeeld in vier tabbladen. In het tweede tabblad, Privacy, kun je precies aangeven welke informatie anderen mogen zien in je LinkedIn-profiel. Zo kun je hier bepalen of informatie uit je profiel weergegeven mag worden in zoekmachines, of men je e-mailadres mag zien, en zelfs of mensen je achternaam mogen zien. We raden aan om dit gedeelte heel zorgvuldig te doorlopen om je profiel precies zo vorm te geven als je prettig vindt.

Je kunt heel nauwkeurig bepalen wat men wel en niet van jou mag zien.

Advertenties

We beseffen het niet altijd, maar advertenties en privacy zijn nauw met elkaar verbonden. We willen direct het fabeltje uit de wereld helpen dat adverteerders precies weten wie jij bent en wat je doet. Zo werkt dat niet. Het enige dat adverteerders kunnen doen is zeggen: stuur mijn advertentie naar mensen met deze eigenschappen. Toch kan het zijn dat je die gepersonaliseerde advertenties helemaal niet prettig vindt. Via het tabblad Advertenties kun je precies aangeven hoe je dit wilt hebben. Zo kun je aangeven geen advertenties meer te willen op basis van websites die je hebt bezocht, dat je profielgegevens niet meer gebruikt mogen worden voor advertenties en uiteraard dat advertenties niet meer mogen worden gebaseerd op alles wat je doet en hebt ingevuld binnen LinkedIn. Je zult nog steeds advertenties krijgen, maar die zijn dan volledig willekeurig. De vraag is natuurlijk wat irritanter is.

Vind je gepersonaliseerde advertenties irritant? Dan kun je ze vrij eenvoudig willekeurig maken.

Communicatie

Privacy is niet alleen bepalen wat men over jou ziet en welke advertenties je voor je kiezen krijgt, maar ook wie er contact met je kan opnemen, wie je een connectieverzoek kan sturen enzovoort. Dit soort zaken, maar ook dingen als leesbevestigingen, kun je volledig beheren in het tabblad Communicatie. Zo heb je met drie tabbladen dus volledige controle over je eigen privacy.

Vergeet ook niet af te stemmen wie contact met je mag leggen en vooral wie niet.

0 Reactie(s) op: Zo krijg je meer privacy op LinkedIn

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.