Zo kun je anoniem op iemands LinkedIn-account kijken

Door: Justin Doornekamp | 15 augustus 2022 09:01

How To

Als jij op LinkedIn iemands profiel bezoekt, dan kan de ander dat zien. De gebruiker krijgt zelfs een e-mail of notificaties, als hij die instelling aan heeft staan. Wil je liever anoniem LinkedIn afstruinen, dan kan dat ook. Wij leggen uit hoe dat werkt.

Het lijkt wellicht wat gek om anoniem te blijven op een platform waarop sociale interactie belangrijk is. Dat doe je op Facebook en Twitter toch ook niet? Het grote verschil is uiteraard dat deze platformen niet iedere keer een melding geven als je profiel wordt bezocht.

Er kunnen namelijk gedegen redenen zijn om anoniem te blijven op LinkedIn, bijvoorbeeld als je profielen bezoekt van werknemers bij een concurrerend bedrijf en je niet de indruk wilt wekken dat je aan het solliciteren bent. En als recruiter wil je wellicht niet dat je iedere keer wordt benaderd als je een profiel bezoekt. 

Wat de reden ook is, je kunt op LinkedIn instellen dat je liever anoniem blijft. 

Zo doe je dat

Ga daarvoor naar de website van LinkedIn en klik op je profielicoontje, in de menubalk bovenin het scherm. Kies hier voor Instellingen en privacy en vervolgens voor Zichtbaarheid in het menu links in het scherm. Direct bovenaan vind je Opties voor het bekijken van profielen. In dit menu staan drie keuzes. Bij de eerste keuze, Uw naam en kopregel, wordt je naam en beroep volledig getoond aan degene wiens profiel je bezoekt.

Bij Privékenmerken van het profiel kun je er ook voor kiezen om slechts een deel prijs te geven. Mensen zien dan bijvoorbeeld alleen waar je werkt. Je naam is niet te zien. Wil je volledige anonimiteit, dan kies je voor Privémodus. De ander ziet dan dat een anoniem LinkedIn-lid zijn profiel heeft bezocht.  

LinkedIn biedt veel verschillende mogelijkheden om anoniem te blijven.

Beperkingen

Kies je voor een van de laatste twee opties, dan waarschuwt LinkedIn wel dat je zelf ook niet meer kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken. Ook het overzicht van profielbezoekers wordt gewist. Alleen als je een Premium-account hebt, kun je zelf anoniem blijven, terwijl je wel kunt zien wie er op jouw profiel is geweest.

Een tussenoplossing is door gewoonweg niet in te loggen als je een LinkedIn-profiel wilt bekijken. Het nadeel hiervan is wel dat je alleen het publieke profiel van de gebruiker ziet. Zo mis je bijvoorbeeld manieren om contact op te nemen of om een uitgebreide cv in te zien.  

1 Reactie(s) op: Zo kun je anoniem op iemands LinkedIn-account kijken

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 augustus 2022 21:46 albert000
  Hoe kan ik een Li-account van iemand die me geblokkeerd heeft toch inzien?
  Zonder dat ik een ander account dien aan te maken.
  Thanks.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.