Disney+ account delen? Zo doe je dat

Door: Laura Kempenaar | 06 december 2019 06:09

How To

The Mandalorian is in volle gang en we hebben Jeff Goldblum al zien duiken in de wereld van sneakers, spijkerbroeken, ijsjes en tatoeages. Disney+ is live sinds 12 november en juist nu de aanwas van nieuwe content nog wat rustig is, heb je alle tijd om het streamingplatform goed te ontdekken. Dat hoef je niet alleen te doen, want je kunt je Disney+ account delen.

Stappenplan:

  • Open de Disney+-app op je telefoon
  • Tik in de rechteronderhoek op jouw avatar
  • Tik op ‘Profielen bewerken
  • Tik op het plusje waar ‘Nieuw’ onder staat
  • Kies het icoon dat je bij die persoon wilt zien
  • Vul een profielnaam in
  • Schakel het schuifje naast Kinderprofiel om als het om een kind gaat
  • Tik ‘Opslaan’ en het profiel is er

Het is nog steeds een wat vaag gebied. De meeste streamingdiensten willen niet dat je je account met anderen deelt, tenzij dit mensen zijn binnen je huishouden. Zo kun je op de televisie waar je met het hele gezin naar kijkt een account maken voor elk lid van het gezin. Dat is handig, omdat veel streamingdiensten de content personaliseren. Dat betekent dat als iemand veel romantische komedies kijkt, er ook veel romantische films worden aangeraden. Sterker nog: op basis van welk genre je veel kijkt krijg je op Netflix zelfs een andere ‘boxart’ van een film te zien dan iemand met een heel andere smaak.

Disney

Profielen op Disney+

Een profiel is niet alleen handig om goede aanraders te krijgen, het is ook iets waardoor je kunt verder kijken waar jij gebleven bent. Als iemand per ongeluk weleens op je account heeft gekeken, dan zal je dat waarschijnlijk vrij snel hebben gemerkt. Zodra je zelf verder kijkt, kun je je namelijk ineens niet herinneren hoe een bepaald personage ineens getrouwd kon zijn.

Kortom, profielen zijn hard nodig om te zorgen dat je content op maat krijgt. Disney+ is misschien (nog) niet zo heftig in het aanraden van titels als Netflix, je kunt wel weer ‘verderkijken’ waar je gebleven was. Interessant detail: de opsomming met dingen die je aan het kijken was om verder te kijken, was er door de problemen bij de launch van Disney+ even uitgehaald, maar die optie is inmiddels weer toegevoegd.

Profielen zijn bijna essentieel binnen een streamingdienst en hoewel ze zijn bedoeld voor binnen een huishouden, komt het regelmatig voor dat ze buiten een huishouden worden gebruikt. Dat probeert bijvoorbeeld muziekstreamingdienst Spotify tegen te gaan door binnenkort met de regel te komen dat je af en toe wordt gevraagd om je locatie te delen, zodat kan worden gecheckt of je wel op hetzelfde adres woont als de anderen binnen het familie-abonnement. Of dat ook in Nederland staat te gebeuren is nog onbekend, maar in Amerika is de muziekdienst het wel van plan omdat er juist veel inkomsten verdwijnen door mensen die accounts delen.

Zo deel je een account op Disney Plus

Dat accounts delen op die manier is ook bij Disney het idee: je maakt profielen voor mensen binnen een huishouden en je deelt je inlog met hen, zodat ze ook op hun telefoon kunnen kijken. Dat delen van een Disney+-account werkt net zoals bij Netflix. Je moet er dus wel je eigen e-mailadres en wachtwoord voor delen, maar dan kunnen mensen vervolgens inloggen op hun persoonlijk gedeelten binnen de app. Je kunt zeven profielen aanmaken binnen de applicatie, waarvan vier profielen tegelijk kunnen kijken. Elke kan ingesteld worden als normaal profiel of als kinderprofiel. Een kinderprofiel heeft een iets andere interface en bevat alleen content die voor kinderen geschikt geacht wordt.

Je kunt elk profiel een eigen naam en icoon geven. Dat icoon, eigenlijk de avatar (maar je icoon kan letterlijk Avatar zijn), is een personage uit content die te kijken is op Disney+. Kortom, je kunt je schoonmoeder echt een griezelige heks laten zijn, of je dochtertje Sofia het Prinsesje van de gelijknamige reeks.

Mensen een profiel toewijzen, dat doe je als volgt:

  • Open de Disney+-app op je telefoon
  • Tik in de rechteronderhoek op jouw avatar
  • Tik op ‘Profielen bewerken’
  • Tik op het plusje waar ‘Nieuw’ onder staat
  • Kies het icoon dat je bij die persoon wilt zien
  • Vul een profielnaam in
  • Schakel het schuifje naast Kinderprofiel om als het om een kind gaat
  • Tik ‘Opslaan’ en het profiel is er

Nu heeft de persoon waarvoor je het profiel hebt gemaakt alleen nog je e-mailadres en wachtwoord nodig voor Disney+ om in te loggen. Je blijft, ongeacht hoeveel profielen je maakt, nog steeds hetzelfde bedrag betalen per maand. Ook blijft het aantal series en films dat je mag downloaden om offline te kijken ongelimiteerd.

0 Reactie(s) op: Disney+ account delen? Zo doe je dat

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.