Zo kun je geld verdienen met vloggen

Door: richard-veenstra | 08 januari 2017 08:07

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

Vloggen is de laatste tijd veel in het nieuws geweest, maar wat is dit nu precies? Hoe begin je je eigen vlog en welk gereedschap heb je nodig? In dit artikel lees je er alles over en vertellen we je bovendien hoe je met je vlog geld kunt verdienen.

Het woord vlog is een afkorting van videoblog, wat weer een afkorting is van videoweblog. Een vlog is een verzameling video’s en kan gezien worden als een soort web-tv. Als vlogger plaats je om de zoveel tijd een nieuwe video waar je volgers op kunnen reageren. Als vlogger moet je zelf ook actief met je gebruikers communiceren, dit is cruciaal voor de populariteit van je vlog. De meeste vloggers gebruiken YouTube als medium, simpelweg omdat je hiermee de meeste exposure creëert. Er zijn echter ook andere platforms om als vlogger actief te zijn, zoals Vine of Facebook dat door mensen als vlogplatform gebruikt wordt.

De vlog van Dylan Haegens is één van de populairste Nederlandse vlogs op YouTube.

01 Plan

Het belangrijkste voor je vlog is dat je een goed idee hebt wat je wilt overbrengen. Ga je een soort nieuwsvlog maken of bespreek je bijvoorbeeld nieuwe computerproducten in een wekelijkse show? Omdat er al zoveel vlogs zijn, is het handig om eerst research te doen om te zien of jouw idee al bestaat. Waarin verschilt je opzet van bestaande vlogs en wat maakt jouw opzet uniek? Ook moet je jezelf afvragen of je wel het type voor een vlog bent. Het is namelijk cruciaal dat je op gezette tijden nieuwe inhoud plaatst en dat je dit een tijdje kunt volhouden. Ook moet je de tijd en energie hebben om met je gebruikers te communiceren via het reactieveld op YouTube of via Twitter. Vloggen is een sociale bezigheid. Niemand is geïnteresseerd in vlogs waar de maker alleen inhoud uploadt en zich verder stil houdt.

01 Als je een vlog wilt bijhouden, is het noodzakelijk dat je met je kijkers communiceert. Dit kan in reacties op je eigen video’s, maar ook via een Twitter-account.

02 Platform

Veruit de meerderheid van vloggers verspreidt zijn of haar video’s via YouTube. Logisch, want de site is de bekendste videosite en trekt de meeste bezoekers. Een ander voordeel is dat YouTube een goedwerkend programma heeft om geld te genereren met geüploade video’s. Je kunt nog niet je baan opzeggen, maar als je een succesvolle vlog hebt, is het wel degelijk mogelijk om een zakcentje met je video’s te verdienen. YouTube is uiteraard niet het enige medium voor een vlog. Concurrent Vimeo is een goede optie, al is Vimeo meer gericht op professionele videomakers. Dailymotion is een goed alternatief dat ook de mogelijkheid biedt om geld te verdienen met je video’s. Net als bij YouTube toont dit medium advertenties voorafgaand aan je video.

02 Dailymotion biedt ook de mogelijkheid om geld te verdienen met een vlog.

Vine

Vine is een dienst waar je extreem korte video’s kunt uploaden. Een Vine is zes seconden en wordt ook wel een microblogging-dienst genoemd. Het zwaartepunt ligt op grappige video’s en stopmotion-verhaaltjes. Met de app kun je steeds korte fragmentjes opnemen met de opneemknop. Deze worden dan automatisch als één video gemonteerd. Een populaire Nederlandse Vine-vlogger is Twan Kuyper. Hij heeft inmiddels meer dan twee miljoen volgers.

Twan Kuyper is een bekende Nederlandse Vine-vlogger.

Snapchat

Snapchat lijkt een niet voor de hand liggende keuze voor vlogs, omdat de video’s maar tijdelijk via de app te zien zijn. Toch wint Snapchat aan populariteit. Als je dagelijks nieuwe korte updates wilt sturen, is de app heel geschikt. Ons zustermerk Hyped heeft trouwens een Snapchat-vlog met dagelijks meerdere korte video’s.

0 Reactie(s) op: Zo kun je geld verdienen met vloggen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.