Zo kun je geld verdienen met vloggen

Door: richard-veenstra | 08 januari 2017 08:07

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

03 YouTube

Om te beginnen met vloggen op YouTube, moet je een Google-account hebben. Als je je vlog niet met je persoonlijke Google-account wilt aanmaken, dan ga je naar YouTube en klik je op Inloggen. Op de volgende pagina kies je voor Account maken en geef je je gegevens op. Als eerste verzin je een pakkende naam voor het kanaal van je vlog. Dit doe je door hiernaartoe te gaan en op Een bedrijfsnaam of andere naam gebruiken te klikken. Achter Naam van merkaccount vul je de naam in. Klik op Bannerafbeelding toevoegen om een foto als achtergrond van je videokanaal in te stellen en vergeet ook niet om een beschrijving van je kanaal bij Kanaalbeschrijving op te geven. Als je op het tandwiel klikt en de schuif achter De lay-out van je kanaal aanpassen aanzet, dan kun je nog veel meer aanpassingen doen. Zo kun je secties aan je pagina toevoegen of bepaalde videokanalen die je zelf interessant vindt aan jouw kanaal toevoegen. Klik op Een sectie toevoegen om een onderdeel aan je kanaal toe te voegen.

03 YouTube is de standaardsite voor het hosten van vlogs.

04 Video uploaden

Als je YouTube gebruikt, dan heb je waarschijnlijk je video al opgenomen en met een ander programma bewerkt. Je video kun je vervolgens naar YouTube uploaden door bovenin op Uploaden te klikken. Sleep je bestand van de verkenner naar het YouTube-scherm. De dienst accepteert allerlei bestandsformaten. Standaard worden video’s openbaar op YouTube gezet, maar als je een privévideo wilt uploaden, selecteer je Privé. Met de optie Verborgen maak je video’s alleen zichtbaar voor mensen die abonnee zijn van je YouTube-kanaal en die een link van jou via een mailtje krijgen. De volgende stap is om je video een duidelijke naam te geven en bij Beschrijving kort te vertellen waar de video over gaat. Tags helpen je aan een groter publiek en het is dus handig om achter Tags een paar duidelijke trefwoorden aan te geven. Onderin geeft YouTube je een paar opties om als videominiatuur in te stellen. Kies de miniatuur die het beste de inhoud van je video weergeeft. Als je je video op Openbaar hebt gesteld, kun je bij Voeg een bericht toe aan je video een tekst opgeven en een vinkje voor het Twitter-icoontje zetten. In het volgende venster koppel je je YouTube-account aan je Twitter-account. Klik op Publiceren om je video naar je kanaal te uploaden. Op de volgende pagina zie je de directe url van je video.

04 Kies een goede miniatuurweergave voor je video.

Synchronisatieproblemen

Het kan zijn dat YouTube een melding geeft dat de audio en video van je geüploade materiaal niet goed gesynchroniseerd wordt. Als je deze melding krijgt, lees dan even de hulppagina van YouTube door om het probleem op te lossen.

Als je video een synchronisatieprobleem heeft, bekijk dan de hulppagina voor een oplossing.

05 Vertaling en ondertiteling

Wil je een Nederlandstalige video beschikbaar stellen voor een internationaal publiek? Geef dan een vertaling van de titel en de omschrijving op. En voeg een ondertiteling aan je video toe. Hiervoor klik je op je profielfoto rechts bovenin en kies je voor Creator Studio. Onder Video’s kies je de juiste video en klik je op Bewerken. Selecteer Vertalingen en kies Nederlands onder Oorspronkelijke taal. Onder Vertalen naar het selecteer je Engels en voeg je de Engelse titel en de beschrijving in. Ga naar Ondertiteling en selecteer Nederlands als videotaal. Klik op Nieuwe ondertiteling toevoegen en kies Engels. Kies voor Nieuwe ondertiteling maken en in het volgende venster verschijnt een tijdlijn. Je kunt nu door de video navigeren en als je een bepaalde zin wilt vertalen, geef je de ondertiteling links aan en klik je op het plusje. Om de ondertiteling langer of korter in beeld te laten, versleep je de linker- of rechterkant van de tekst in de tijdlijn. Sluit af door op Publiceren te klikken.

05 Voeg ondertiteling toe om je inhoud internationaal aantrekkelijk te maken.

0 Reactie(s) op: Zo kun je geld verdienen met vloggen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.