Zo kun je geld verdienen met vloggen

Door: richard-veenstra | 08 januari 2017 08:07

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

06 Software

Afhankelijk van het soort video dat je naar YouTube wilt uploaden, is het noodzakelijk om je video voor het uploaden te bewerken. Bijvoorbeeld om scenes te snijden die je met je camera hebt opgenomen of om titels aan je video toe te voegen. Er is veel software voor zowel pc als Mac te vinden, maar de meeste kosten wel geld. Bekende editing-softwarepakketten zijn Adobe Premiere, CyberLink Power Director en Apple Final Cut Pro. Een goede gratis optie is Lightworks. Met de Free-versie kun je de meeste simpele bewerkingen prima doen. Het programma kan vrij onoverzichtelijk ogen als je weinig ervaring hebt met videobewerkingssoftware. Werk je op een Mac, dan is iMovie een goed programma. Voor vijftien euro heb je een handige video-editor van waaruit je meteen naar YouTube kunt uploaden. Er zijn ook een aantal online video-editors waarmee je je video’s kunt bewerken. WeVideo en Magisto zijn goede opties. Beide sites bieden gratis accounts aan, maar bij WeVideo wordt een watermerk toegevoegd en bij Magisto kun je video’s van maximaal 75 seconden creëren. YouTube heeft zelf ook een paar optimalisatieopties.

06 Als je een online video-editor professioneel wilt gebruiken, investeer dan met een klein bedrag in goede software.

07 Hardware

Je kunt video’s tegenwoordig prima schieten met je smartphone of de interne camera van je laptop, maar als je professionelere video’s wilt maken, is het een goed idee om in apparatuur te investeren. Het belangrijkste is uiteraard een goede camera. Als je veel beweegt met je camera is het handig dat je beelden automatisch gestabiliseerd worden. De bekendste camera voor dit soort doeleinden is de GoPro, maar ook een camera als de Canon Legria Mini kan een goede keuze zijn voor het maken van vlogs. Beide camera’s beschikken over wifi zodat je makkelijk video’s kunt versturen of zelfs meteen kunt uploaden. In sommige gevallen kan het ook noodzakelijk zijn dat je een goede microfoon aanschaft, bijvoorbeeld als je screencasts of game-recensies in een vlog behandelt. Er zijn tegenwoordig goede usb-microfoons verkrijgbaar, zoals de Blue Yeti, de Samson Meteor of de Audio-Technica AT2020USB. Een goede usb-microfoon kost ongeveer zo’n 100 tot 150 euro.

07 Een GoPro-camera is een goede keuze als je veel actiebeelden maakt.

08 Geld verdienen met YouTube

Een vlog maken is een leuke bezigheid. Nog leuker wordt het als je er geld mee kunt verdienen. Met YouTube is dit makkelijk. Het enige wat je moet doen, is ervoor zorgen dat je video duizenden keren wordt bekeken. YouTube betaalt namelijk geld voor elke keer dat iemand jouw video bekijkt. Het bedrijf verdient geld met het verkopen van reclame aan bedrijven, deze reclame wordt voorafgaand aan je video afgespeeld en zie je op de site van YouTube tussen jouw weergegeven video’s. Hoeveel geld je precies met YouTube kunt verdienen, is niet makkelijk in te zien. Het is namelijk niet zo dat YouTube je een vast bedrag per bekeken video geeft. Het is afhankelijk van hoe mensen reageren op de reclames die voor of tijdens jouw video’s worden getoond. Adverteerders bepalen hoe zij willen afrekenen. Dit kan bijvoorbeeld per duizend kijkers zijn. Of hoe lang kijkers de video bekijken, of op een aantal kijkers dat naar aanleiding van reclame doorklikt naar de website van de adverteerder.

08 YouTube verdient geld doordat het advertenties voor en tijdens video’s afspeelt.

09 Inkomsten genereren

Om geld te kunnen verdienen met YouTube, moet je je wel wat inschakelen. Ga hiernaartoe en klik onder Inkomsten genereren op Kies je land/locatie, selecteer Nederland en geef eventueel achter Zoekwoorden per kanaal een paar relevante woorden aan. Sluit af door op Opslaan te klikken. Ga terug naar Status en functies en klik nu op Inschakelen onder Inkomsten genereren. Kies Mijn account inschakelen en stem in met de voorwaarden. In het volgende venster kies je op welke manier reclames worden weergegeven in je video’s. Klik op Voorbeeld achter elke optie om te zien hoe het type reclame eruit ziet. Je zult nu zien dat er bij Videobeheer een dollarteken achter elke video verschijnt. Is het dollarteken groen, dan betekent dit dat inkomsten zijn ingeschakeld. Om te weten te komen hoeveel geld je per video hebt verdiend, kun je in het vervolg naar Analytics / Opbrengst navigeren. Om geld daadwerkelijk te kunnen incasseren, moet je je YouTube-kanaal aan een Google AdSense-account te koppelen. De blauwe balk bovenin blijft je hier aan herinneren. Klik op Mijn account linken en doorloop de aanmeldingsinstructies.

09 Kies op welke manier de reclame weergegeven mag worden.

Productplaatsing

Een andere manier om geld te verdienen met je video’s is om een contract met een bedrijf aan te gaan. Als je een succesvolle vlog hebt, zijn bedrijven geïnteresseerd om je bijvoorbeeld producten aan te bieden die je dan in je video’s kunt bespreken of simpelweg in beeld neerzet. Het is wel noodzakelijk dat je YouTube hierover informeert door naast een video op Bewerken te klikken en naar het tabblad Geavanceerde instellingen te gaan en onder Contentvermelding een vinkje voor Deze video bevat een betaalde promotie, zoals betaalde productplaatsing, sponsoring of aanbevelingen te zetten.

Laat YouTube weten dat je video gesponsorde content bevat of betaalde promotie is.

0 Reactie(s) op: Zo kun je geld verdienen met vloggen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.