Zo kun je geld verdienen met vloggen

Door: richard-veenstra | 08 januari 2017 08:07

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3
  4. Pagina 4

10 Promotie

Om duizenden kijkers naar je video te lokken, moet je uiteraard je vlog promoten. Zelf kun je dit doen via je eigen sociale mediakanalen. Je kunt ook een YouTube-banner op je website plaatsen. Hier download je logo’s die je op je site kunt plaatsen. Ook moet je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk informatie over je video in je trefwoorden en de beschrijving van de video toevoegt. Recenseer je producten in je vlog, voeg dan bijvoorbeeld het modelnummer en de UPC (Universal Product Code, oftewel streepjescode) aan de beschrijving toe. Het is ook een goed idee om toe te staan dat andere gebruikers met een code jouw video kunnen insluiten (embedding). Klik hiervoor in Creator Studio naast de video op Bewerken en selecteer Geavanceerde instellingen. Onder Distributie-opties zorg je ervoor dat er een vinkje voor Insluiten toestaan staat. Een andere goede tip is om je video’s in afspeellijsten te groeperen. Je kijkers worden dan na het kijken van een video meteen aangemoedigd om de volgende video in je afspeellijst te bekijken. Je kunt niet alleen je eigen video’s in een afspeellijst zetten, het is handig om ook video’s van andere kanalen erin te zetten. Als je afspeellijst interessant is, heeft dit ook gevolgen voor je eigen video’s. Een tip is om je eigen video’s aan het begin, in het midden en aan het einde van de afspeellijst te zetten.

10 Zorg dat anderen jouw video’s kunnen insluiten, zo bereik je een grotere doelgroep.

Adverteren

Je kunt via YouTube tegen betaling je video promoten. Andere gebruikers kunnen jouw video dan te zien krijgen onder de aanbevolen video’s.

Analyseren

Om een goed inzicht te krijgen in het aantal mensen dat je video bekeken heeft en de gemiddelde kijkduur van je video, klik je in Creator Studio op Analytics en kies je voor Overzicht. Hier zie je hoeveel mensen welke video hebben bekeken, welke computersystemen ze hebben gebruikt en uit welk land ze afkomstig waren. Wil je meer details weten, klik dan bijvoorbeeld op Kijktijd. Hier zie je hoe lang bezoekers je video hebben afgespeeld. Dit is een veel waardevoller gegeven dan het aantal clicks op je video. Immers, als je weet dat mensen na tien seconden wegklikken, dan moet je in nieuwe video’s nadenken over hoe je de aandacht van de kijker kunt vasthouden.

Kijktijd-gegevens kunnen waardevol zijn als je wilt weten hoe snel kijkers afhaken.

0 Reactie(s) op: Zo kun je geld verdienen met vloggen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.