Zo kun je gratis films en series op Netflix kijken

Door: Justin Doornekamp | 02 oktober 2020 06:05

Netflix
How To

Netflix blijft nog steeds een van de duurste streamingdiensten waar je momenteel uit kunt kiezen. Een abonnement kost je al snel 11 tot 14 euro per maand. Niet iedereen heeft dat ervoor over. Netflix komt deze kijkers tegemoet door enkele films en series gratis beschikbaar te maken.

Door op deze link te klikken kom je op een speciale Netflix-pagina uit, waar een beperkt aantal gratis films en series te vinden is uit het Netflix Originals-aanbod. Zo kun je op dit moment onder meer de populaire films The Two Popes, Bird Box en Murder Mystery zien zonder dat je daarvoor een betaald abonnement hoeft te hebben. Je hoeft zelfs geen account aan te maken.

Bird Box

Een aflevering per serie

Ook series vind je in het aanbod terug, waaronder Stranger Things, Grace and Frankie, When They See Us, Our Planet en Elite. Maar voordat je een gat in de lucht springt: je kunt alleen de eerste aflevering van het eerste seizoen bekijken. Wil je de rest van een serie zien, dan zul je toch een betaald abonnement moeten afsluiten. Netflix heeft wel beloofd het gratis aanbod één keer in de zoveel tijd bij te werken, zodat je altijd wat te kijken hebt. Hoe vaak de streamingdienst dit zal doen is onbekend.

Stranger Things

De zogenoemde Watch Free-pagina van Netflix is alleen te bezoeken op een pc, laptop en een Android-tablet of -smartphone.

Je kunt de gratis films en series zelfs op je smart-tv bekijken, maar dit werkt wel ietwat omslachtig. Je moet dan naar de browser op je tv en de link www.netflix.com/nl/watch-free in de taakbalk invoeren.

Helaas is het niet mogelijk om de pagina te benaderen op een iPhone of iPad. Het is onduidelijk wat de reden hierachter is. Ook in de incognitomodus van je browser werkt de Watch Free-pagina niet. De dienst geeft dan een foutmelding bij het afspelen van video’s.

Voorheen kon je ook een gratis proefperiode starten van een week, maar dit biedt de streamingdienst sinds kort niet meer aan.

Alternatieven

Ben je al snel door het gratis aanbod van Netflix heen, dan kun je ook andere streamingdiensten overwegen. Er zijn tegenwoordig namelijk veel opties beschikbaar: van KPN Interactieve TV tot Upflix en Vevo.. Gratis films streamen kan ook door middel van Plex, een streamingdienst die lijkt op Netflix.

0 Reactie(s) op: Zo kun je gratis films en series op Netflix kijken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.